BİRLİKTE HUB’ın ilk tematik buluşmasında İrlanda'da farklı alanlarda çalışan sivil toplum örgütleri kendi deneyimlerini aktardı. Buluşmaya LGBTİ alanında farkındalık, dayanışma, psiko-sosyal destek çalışmaları yürüten Gay Project, İrlanda'da yereldeki kadın örgütlerini bir ağ çatısı altında buluşturan Women's Collective, çocuk hakları alanında çalışan Alienated Children First, kırsal alanda kadınları güçlendirmek için çalışan Land Use, Tenure and Agrarian Reform ve HIV/AIDS konusunda bilgilendirme, danışmanlık ve eğitim veren GOSHH Ireland katıldı.
İrlanda’dan gelen konuklar benzer alanda çalışan BİRLİKTE örgütlerini de ofislerinde ziyaret etme fırsatı buldu. 3 grup olarak yapılan ziyaretlere BİRLİKTE örgütlerinden Hevi LGBTİ Derneği, Pozitif Yaşam Derneği, Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, Ali İsmail Korkmaz Vakfı , Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği ve Buğday Derneği ev sahipliği yaptı.
Buluşmada toplumsal cinsiyet anaakımlaştırması kapsamında BİRLİKTE katılımcısı örgütlerin politika belgeleri ve örgüt içi şiddeti önleme mekanizmaları konuşuldu, deneyim paylaşımı yapıldı.
Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Derneği, Hak Eşitlik Varoluş için LGBTİ Derneği, Aramızda Derneği ve Genç LGBTİ Gençlik Çalışmaları ve Dayanışma Derneği politika hazırlık süreçlerini, hangi ihtiyaç üzerine toplumsal cinsiyet eşitliği belgesi hazırlamaya karar verdiklerini, hazırlık sürecinin nasıl geçtiğini ve belgeyi somut hale getirmek için neler yaptıklarını aktardı.
Örgüt içi şiddeti önleme mekanizmaları ise Kadın Dayanışma Vakfı ve İnsan Hakları Derneği ile birlikte konuşuldu. Bu oturumda örgüt içi şiddeti önleme mekanizması kurmaya karar verme, mekanizmanın tasarım ve hazırlık süreçleri, mekanizmanın işleyiş süreçleri hakkında bilgi verildi.
Buluşmada kesişimsellik başlığı da ele alındı. Örgütlerin politikalarında ve uygulamalarında ne kadar kapsayıcı olabildiklerini değerlendirdikleri oturumda kesişimsellik konusu erişilebilirlik, genç, çocuk, toplumsal cinsiyet ve çevre odağında tartışıldı. Bu oturumda Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, Genç LGBTİ Gençlik Çalışmaları ve Dayanışma Derneği, Uluslararası Çocuk Merkezi Derneği, Eğitimde Görme Engelliler Derneği ve Buğday Derneği de deneyimlerini aktardı.
Buluşmanın son günü ise örgütlerin finans ve hibe başlığındaki sorular yanıtlandı. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Anaakımlaştırma Çalışma Grubu (GEMİ) ise ilk yüz yüze toplantısını yaptı. GEMİ bu toplantıda BİRLİKTE öz değerlendirme aracındaki toplumsal cinsiyet eşitliği soruları üzerine çalıştı ve soruları revize etti.