Hibe girişimi, Fransız ve gelişmekte olan ülkelerin sivil toplum örgütleri tarafından yürütülen doğa koruma projelerine mali destek sağlayarak, gelişmekte olan ülkelerdeki biyolojik çeşitliliğin durumunu iyileştirmeyi amaçlıyor.
Program, Güney'deki biyolojik çeşitlilikle ilgili zorlukların üstesinden gelmek için, ittifak stratejilerini, adil ve karşılıklı destekleyici ortaklıkların geliştirilmesini destekleyecektir. Bu çerçevede hibe girişimiyle desteklenen STÖ'ler, organizasyonel ve teknik desteklerin yanı sıra ortaklıklarının güçlendirilmesinden de yararlanacak, böylece katma değerleri ve eylemlerinin sürdürülebilirliği artırılacak. Bu yaklaşım, GBF ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nde (SDG'ler) tanımlanan hedeflere odaklanırken, biyolojik çeşitlilik STÖ'lerinin yerel ve küresel biyolojik çeşitlilik sorunlarına yanıt vermek için uluslararası işbirliği lehine hareket etme kapasitesini artırmayı amaçlamaktadır.
Proje finansmanı için uygun temalar aşağıdaki eylemleri içerecektir:
- Biyolojik çeşitliliğin korunması ve/veya,
- Özellikle iklim değişikliğine uyum ve hafifletme zorluklarını hedef alan Doğa Temelli Çözümler (NbS).
*Projeler aynı zamanda yerel halkın yaşam koşullarının iyileştirilmesine de katkıda bulunmalıdır.
**"Projeler, OECD DAC listesine göre resmi kalkınma yardımı (ODA) almaya uygun bir ülkede (öncelik Afrika kıtasına verilmek üzere) gerçekleştirilmeli ve sivil toplum ortaklıkları tarafından yürütülmelidir. Bu ortaklıklar bir Fransız sivil toplum örgütünü ve gelişmekte olan bir ülkede kayıtlı yerel bir STÖ'yü içermelidir."
***Yukarıda belirtilen uygunluk kriterinin yanı sıra, Türkiye'den yapılacak başvuruların coğrafi uygunluğunu teyit etmek için lütfen fon sağlayıcı kuruluşla iletişime geçiniz.
Son Başvuru: 26 Mayıs 2024
Detaylı bilgi için tıklayın.