Örgütlenme Özgürlüğünün İzlenmesi Projesi kapsamında yapacağımız çalışmalarla bütün düzeylerde duyarlı, kapsayıcı, katılımcı ve temsili karar alma süreçlerine katkı sunmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte Türkiye'de sivil alanın genişlemesinin önündeki engeller konusunda farkındalığı artırmak ve hak temelli savunuculuk için kapasite oluşturulmasına katkı sunmak da hedeflerimiz arasında yer alıyor.
Projenin, örgütleme özgürlüğü, katılım hakkı, kamu-sivil toplum iş birliği, STÖ’lerin kapasitesinin güçlendirilmesi ve küresel sivil toplum gündeminin yakından takip edilmesi gibi Türkiye’nin demokratikleşmesi sürecinde sivil toplumun daha fazla katkı vermesini sağlayacak konularda, sahayı besleyecek mütevazi bir katkı olacağını düşünüyoruz. Sivil toplum alanında daha fazla bilgi üretmek ve somut öneriler geliştirmek ise en önemli önceliğimiz.
Örgütlenme Özgürlüğünün İzlenmesi Projesinde temel çalışma alanlarımız ise şöyle;
- Türkiye’de sivil toplum alanının gelişimine katkı sağlamak için alana dair daha fazla bilgi üretmek.
- Kamu kuruluşları ve STÖ’ler tarafından veri bazlı karar almayı kolaylaştıracak raporlar üretmek.
- Dünyada ve Türkiye’de sivil toplumun gündeminin yakından takip ederek yerel örgütlerin bilgiye erişimini kolaylaştırmak.
- Kamu kuruluşlarıyla yakın bir iş birliği içerisinde çalışarak sivil toplumla çalışma kültürünü güçlendirmek.
- Yerel örgütlerin kapasitelerini desteklemek.
- Sivil toplum alanındaki düzenlemelerin uluslararası standartlarla uyumlu bir yaklaşım içerisinde iyileştirilebilmesi için somut öneriler geliştirmek .
STGM Stüdyosu
Video içerikleri üretmek isteyen STÖ’ler için iyi bir haberimiz var. Ofisimizdeki stüdyomuzda video çekimlerinizi gerçekleştirebilir ve kurgu desteği alabilirsiniz.