Ana içeriğe atla
Image
çocuk yaşta zorla evlilikler proje
Share

Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi Alanında Çalışan Sivil Toplum Örgütlerinin Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi-II

Aralık 2020-Haziran 2021 tarihleri arasında ilk dönemini hayata geçirdiğimiz “Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evliliklerin (ÇYEZE) Önlenmesi Alanında Çalışan Sivil Toplum Örgütlerinin (STÖ) Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi”nin ikinci uygulama dönemini Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ortaklığında Temmuz 2022-Ekim 2023 tarihleri arasında yürüteceğiz.

Programın ikinci aşamasında, çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklerin önlenmesi alanında ya da çocuk hakları, kadın hakları, mülteci hakları, halk sağlığı vb. çapraz kesen alanlarda çalışan (hak temelli çalışmalar yürüten) sivil toplum örgütlerine yönelik hem küçük ölçekli hibe hem de kurumsal gelişim için eğitim ve mentorluk desteği sağlayacağız. 

Proje ile;

  • Çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklerin önlenmesine yönelik çalışmalar yürüten STÖ’lerin temel işlevlerini yerine getirebilmeleri ve amaçlarına ulaşabilmeleri için kurumsal kapasitelerini artırmayı ve
  • Hedef grupta yer alan yerel STÖ’leri çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklerin önlenmesi konusunu çalışmalarına ve uygulamalarına dahil etmeye teşvik ederek iletişim ve savunuculuk kapasitelerini güçlendirmeyi hedefliyoruz. 

Projenin hedef grubunu çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklerin önlenmesi alanında doğrudan çalışan veya çocuk hakları, kadın hakları, mülteci hakları, halk sağlığı vb. çapraz kesen alanlarda çalışan 10 yerel veya ulusal STÖ oluşturuyor.

Planlanan Proje Faaliyetleri

  • Küçük ölçekli hibe desteğimiz kapsamında hedef grupta yer alan sivil toplum örgütleri, çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklerin önlenmesini faaliyetlerinin merkezine yerleştiren proje önerileri sunmaya davet edilecek. Her biri için maksimum 12.000 USD hibe desteği sağlanacak 10 projenin 6-9 ay süreli olarak planlanması bekliyoruz. Faydalanıcı örgütlere proje fikirlerini geliştirmeleri ve projelerini uygulamaları esnasında teknik/idari destek sağlayacağız. 
  • Faydalanıcı STÖ’ler bir uzman eşliğinde savunuculuk ve iletişim becerileri, idari ve finansal yönetim kapasitesi ve hak temelli yaklaşım ile ilgili örgütsel kapasitelerini belirlemeye yönelik öz değerlendirme çalışmaları yapacaklar.
  • Belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda faydalanıcı STÖ’ler için Savunuculuk ve İletişim başlıklarında kapasite güçlendirme eğitimlerinin yanı sıra ÇYEZE ile ilgili bilgilerin ve alandaki yasal düzenlemelerin aktarıldığı eğitimler gerçekleştirilecek.
  • Faydalanıcı örgütlerin bir araya gelip bilgi ve deneyimlerini paylaşabildikleri en az 2 adet çevrimiçi Deneyim Paylaşımı Toplantısı düzenlenecek.
  • Projenin birinci aşamasında üretilen ve YouTube kanalımızda yayınlanan çocuk yaşta, erken ve zorla evlilikler üzerine 40’a yakın online eğitim videosu yaygınlaştırılacak.
Image
STGM Stüdyo

STGM Stüdyosu

Video içerikleri üretmek isteyen STÖ’ler için iyi bir haberimiz var. Ofisimizdeki stüdyomuzda video çekimlerinizi gerçekleştirebilir ve kurgu desteği alabilirsiniz. 

Öne Çıkanlar
Tümünü Gör

Aralık 2024