Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve TÜSEV ile birlikte yürüttüğümüz Örgütlenme Özgürlüğünün İzlenmesi Projemiz kapsamında düzenlediğimiz 4 günlük eğitimde ulusal ve uluslararası mevzuatta örgütlenme özgürlüğü, savunuculuk, kampanya, lobicilik teknikleri, yasa hazırlama süreçlerine STÖ katılımını, yerel ve merkezi idareye katılım mekanizmalarını ele aldık.
Ulusal ve uluslararası mevzuatta Örgütlenme Özgürlüğünü Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Dr. Ulaş Karan aktarırken, savunuculuk yöntemlerini Hakan Ataman anlattı.
Yerel katılım mekanizmaları başlığını Kentsel Stratejiler ve Yerel Uygulamalar Derneği kurucularından İkbal Polat anlatırken, yasa hazırlama süreçlerine STÖ katılımını ise TOBB ETÜ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fahri Bakırcı aktardı. Eğitimde TÜSEV'den Güneş Engün ve Duygu Doğan da STÖ'lerin yasama süreçlerine katılımı hakkında bilgi verdi.
4 günlük eğitiminin buluşmasını 21-22 Ekim 2022, ikinci buluşmayı ise 4-5 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirdik.
Eğitime katılan örgütler şöyle; Uluslararası Çocuk Merkezi Derneği (ICC), İnsan Hakları Platformu, GastroKale Yöresel ve Etnik Mutfaklar Derneği, Eski Hükümlüler Eğitim ve Kalkınma Derneği, Sivil Toplum İnisiyatifi Derneği, ICHILD - Uluslararası Çocuk Hakları Elçileri Derneği, Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER), CHILDEF Çocuk Hakları Savunucuları Derneği, Etki Çemberleri Vakfı, Her Yerde Sanat Derneği-Sirkhane, Kadının Sözü Dayanışma Derneği (KASÖDER), Anadolu Ebeler Derneği ve Kekele TV.