Ne dinleyeceğiz?
Yokuş Yol'a başlıklı buluşmada hikaye anlatımında sürgünde, doğada, sınırlarda köklerini arayanların kayıtdışı izlerinin hikayesini dinleyeceğiz. Çanakkale'den Van'a, Diyarbakır'dan Ankara'ya farklı hayatların izlerini süreceğiz.
Sivil toplum çalışanlarını, gönüllüleri ve sivil alandaki hikayeleri merak edenleri buluşmamıza bekliyoruz.
Tarih: 3 Temmuz 2024
Saat: 20.00 - 22.00
Mekan: Diyarbakır DİTAV
* Etkinliğimiz kontenjan olarak 30 kişi ile sınırlıdır. Katılım için ilk 30 kişiye davet iletilecektir.
* Etkinliğimizde ikramlarımız olacaktır ancak yol, yemek ve konaklama katılımcılarımıza aittir.
* Etkinliğimiz yetişkin katılımcılar içindir. Çocuk katılımına uygun değildir.
Katılım formu için tıklayın.
Ayrıntılı bilgi ve sorularınız için [email protected] mail adresine yazabilirsiniz.
Kimlerin hikayelerini dinleyeceğiz?
- Ruken Ay: Zorla yerinden edilme sonrası göç ettirilmiş bir ailede doğmuş. Kendini madun olarak tanımlıyor. Poskolonyal feminizm araştırmaları üzerine bağımsız olarak Kuzey Afrika’da çalıştı ve devam ediyor. Türkiye'de geçmişle yüzleşme,hafiza politikaları ile geçiş dönemi adaleti, barış çalışmaları yapmaktadır. Van’da kadına yönelik şiddet ve kadın hafıza-bellek ve yine kadınların barışa katılımı için çalışmalar yürütürken sözlü tarih anlatımı kayıtları almaktadır.
- Mustafa Alper Ülgen: Urfa'da doğmuş, çocukluğunu Elazığ ve Diyarbakır'da geçirmiş, fakat bundan sonra hep toprağından uzakta yaşamıştır, Van'dan Aydın'a farklı coğrafyalarda çalışmış, permakültür ve ekolojiyi yaşamının merkezine koyunca Çanakkale’ye yerleşmiştir. Ata tohumu, yerel buğday çeşitlerini üreten bir çiftçi, yerel tatlar konusunda çalışan bir aşçı ve aynı zamanda Kazdağları bölgesinde maden talanına karşı mücadele eden bir çevre aktivistidir.
- Umut Şener: Editör, ekolojist, yaşam savunucusu. Hayatını "hakikatle hafıza arasında bir yer" olarak tanımlıyor ve bunu korumaya çalışıyor. Doğanın mütevazı parçası ve emekçisi, toprağın, tohumun, suyun ve rüzgarın hikayesini edebiyatın olanaklarını kullanarak aktaran bir hafıza taşıyıcısı, sözlü ve yazılı hikaye toplayıcısı ve anlatıcısıdır.
Güç Hikayeleri Buluşmaları nedir?
Güç Hikayeleri birbirimize kendi hikayelerimizi anlatıp dinlediğimiz buluşmalarımızın adı. Sivil toplum çalışanları, gönüllüleri ve meraklıları olarak hikaye anlatımı için bir araya geliyoruz. "Güç Hikayeleri"nde sivil alanın farklı mecralarında doğan gerçek öyküleri birinci ağızdan dinliyor, anlatıcıların hikayeleriyle birlikte düşünüyor ve değişime giden zorlu yollarda birlikte nasıl ilerleyebileceğimize dair konuşuyoruz.