Ana içeriğe atla
Image
yerelleşme savunuculuk grubu
Share

Yerelleşme Savunuculuk Grubu 2022'de Neler Yaptı?

İnsani yardımda "yerinde çözüm, yerelden çözüm" sloganıyla çalışma yürüten Yerelleşme Savunuculuk Grubu 2022 yılı verilerini paylaştı. 

İki yıl önce Hayata Destek Derneği'nin inisiyatifiyle ilk adımlarını atan ve İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı (İKGV) ile Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nin (STGM) destekleriyle büyüyen Yerelleşme Savunuculuk Grubu, 2022’yi 28 kurum ve bu kurumlardan 70 temsilciyle çalışarak kapattı.

Toplamda 95 saat toplantı yapan YGS'nin 2022 çalışmaları şöyle;

  • Fon sağlayıcı paydaşlar, uluslararası STÖ’ler ve Birleşmiş Milletler ajansları ile kurulan ortaklıklardaki finansal riskleri ve bu risklere karşı önerileri içeren Uluslararası Ortaklıklarda Finansal Sorunlar Ve Çözüm Önerileri Belgesi oluşturuldu. 

YSG
  • Yerelleşmenin Türkiye’deki durumunu ve ileriye yönelik eylemlerini masaya yatırmak üzere Dünya İnsanı Zirvesi’nin 6. yıl dönümünde Yerelleşme Çalıştayı düzenlendi.
  • ABD Büyükelçiliği Nüfus, Mülteciler ve Göç Ofisi (BPRM), Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu (ECHO), Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) ve BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Gıda Programı (WFP) ile ortaklık güçlendirme çalışmaları ve toplantıları düzenlendi.

2
  • BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Gıda Programı’nın (WFP) ücret politikalarını ülke koşullarına uyumlu hale getirmelerini sağlamak amacıyla 2022 Maaş Politikalarına Dair Savunuculuk Metni hazırlandı.
  • İnsani Yardım Çalışmalarında Hesap Verebilirlik ve Başarım İçin Aktif Öğrenme Ağı’nın (Active Learning Network for Accountability and Performance in Humanitarian Action - ALNAP) küresel insani yardım çalışmalarının genel başarı ve ilerleme düzeyini değerlendirmek üzere üç yılda bir yayımladığı İnsani Yardım Sisteminin Durum Raporu’nun (State of the Humanitarian System) Türkiye’deki araştırması yürütüldü.

3
  • Türkiye Mülteci Konseyi (TMK) ile birlikte, Suriye Krizine Müdahaleye Yönelik Bölgesel Mülteci& Dayanıklılık Planı (Regional Refugee and Resilience Plan - 3RP) 2023-2025 Türkiye Ülke Bölümünü şekillendirmek üzere yerel ve ulusal sivil toplum örgütleriyle kapsamlı bir istişare süreci düzenlendi.

4
İlgili Eğitim