Sivil Toplum Okulu, katılımcıları sivil toplum ve ilişkili kavramlar konusunda güçlendirerek sahada edindikleri deneyimlerle teorik bilgi arasında köprü kurmayı hedefliyor. 15 haftalık çevrimiçi eğitim programının sonunda katılımcılara mentörlük desteği de sağlanacak.
Kimler Başvuru Yapabilir?
- Deprem bölgesinde insani yardım ve/veya sivil toplum alanında profesyonel olarak çalışmış ve profesyonel iş deneyimi 18 ayı geçmemiş,
- 40 yaşından gün almamış olan adayların başvuruları kabul edilecektir.
Not: Hal-i hazırda bir kurum profesyonel olarak çalışan, toplam çalışma süresi 18 ayı aşmamış ancak 2025 yılının şubat ayına kadar sözleşmesi bitecek olan adayların da başvuruları kabul edilecek.
Önceliklendirme
- Adıyaman, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş illerinde ikamet eden adayların başvurularına öncelik verilecektir. Bununla birlikte depremden etkilenen tüm illerden başvuru yapılabilir.
- Hal-i hazırda bir sivil toplum örgütünde gönüllülük yapan adaylara öncelik verilecektir.
Başvuru Süreci ve Değerlendirme
Yeni Dalga Sivil Toplum Okulu başvuruları çevrimiçi bir form ile alınacaktır. Başvuru formuna verilen yanıtlar değerlendirilecek, katılımcı listesi oluşturulacak ve programa kabul edilen adaylar e-posta yoluyla bilgilendirilecektir. Programa 25 katılımcı kabul edilecektir.
Başvurular yukarıda belirtilenlere ek olarak aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilecektir:
- Şehir dağılımı (katılımcı listesi şehirlerden gelen başvuru yüzdeleriyle orantılı olacak şekilde belirlenecektir),
- Toplumsal cinsiyet eşitliği (değerlendirmeler pozitif ayrımcılık ilkesine bağlı kalarak yapılacaktır),
- Katılımcıların farklı deneyim ve arka planlardan gelmesi, bu çeşitliliğin öğrenme ortamını zenginleştirecek olması göz önünde bulundurulacaktır.
Çevrimiçi Öğrenme Programı
Her hafta sivil toplum alanından uzmanların katılımıyla belirli bir konuda çevrimiçi oturumlar düzenlenecektir. Taslak program aşağıda yer almaktadır. Sivil Toplum Okulu Programı katılımcıların ihtiyaçları doğrultusunda değiştirilebilir esnek bir programdır.