Ana içeriğe atla

Türkiye’de Sivil Toplum Algısı

Kimi zaman ülkemizde yaşanan demokratik sorunların çözümü olduğu öne sürülen, kimi zaman çıkar odaklı yapılar olarak tanımlanan sivil toplum örgütleri hakkında toplum ne düşünüyor? Makbul olanların siyasetle yakın ilişkiler kurduğu, karar verme süreçlerini etkileyebildiği, büyük kaynaklara ulaşabildiği, makbul olmayanların ise dış mihrak olarak tanımlandığı, ceza, denetim ve davalarla boğuştuğu sivil toplum örgütleri kamuoyunda nasıl algılanıyor? Bu soruların yanıtlarını Türkiye’de Sivil Toplum Algısı Raporu'nda bulmaya çalıştık.
Yazar / Editör:
Editör
Tezcan Eralp Abay

Yazarlar
Hakan Ataman
M. Murat Özçelebi

Yayın Tarihi:
Share
Güncelleme Tarihi

Türkiye’de Sivil Toplum Algısı, 8 Aralık 2023- 15 Ocak 2024 tarihleri arasında 42 ilde ve 3040 kişi ile yüz yüze yürütülen araştırmanın bulgularına dayanıyor. Saha araştırması kapsamında yapılan görüşmelerde vatandaşların sivil toplum örgütlerine ne kadar güvendiklerini, tanıyıp tanımadıklarını, sivil toplum örgütleriyle nasıl ilişkiye geçtiklerini anlamaya çalışıldı. 6 Şubat Depremleri’nin Türkiye’de sivil toplum alanını nasıl etkilediğini ve toplumun konuya yaklaşımını da öğrenmek üzere sorular soruldu. 

Raporu ekteki dökümana tıklayarak indirebilirsiniz.

Image
YouTube Kanalı
Image
YouTube Kanalı

STGM YouTube Kanalı

STGM YouTube Kanalı'nda çeşitli eğitimler, sunumlar ve sivil alana dair güncel tartışmalar yer alıyor. Kanalımızı şimdi inceleyin, abone olun.

Aralık 2024