Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

Yaşar Kemal Vakfı Faaliyete Başladı; Arşiv İçin Yardım Çağrısı Yapıldı

Faaliyete başlayan Yaşar Kemal Vakfı çağrı yaptı: "Oluşturmaya çalıştığımız arşiv için, Yaşar Kemal’le ilgili anı ve belgelerin derlenmesinde destek ve katkılarınıza ihtiyacımız var."

Faaliyete başlayan Yaşar Kemal Vakfı çağrı yaptı: "Oluşturmaya çalıştığımız arşiv için, Yaşar Kemal’le ilgili anı ve belgelerin derlenmesinde destek ve katkılarınıza ihtiyacımız var."

Haber fotoğrafı

Öğretim Görevlisi Ayşe Semiha Baban Gökçeli, eşi Yaşar Kemal’in bakışını, değerlerini ve duruşunu yaşatmak için vakıf kurdu.

Başvurusu 28 Ocak 2016’da yapılan vakfın kuruluşu 2 Haziran’da Resmi Gazete’de duyuruldu.

Yaşar Kemal Vakfında Zülfü Livaneli, Türk medeni hukuk profesörü ve avukat Teoman Akünal, TEV Yönetim Kurulu üyesi ve Türk-Amerikan ve Türk-Fransız İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Davut Ökütçü vakfeden isimler arasında yer aldı.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Semiha Baban Gökçeli'nin yaptığı duyuruyla 19 Şubat 2017’de faaliyetine başladı.

Baban-Gökçeli 28 Şubat 2015 günü aramızdan ayrılan yazar Yaşar Kemal için kurdukları vakfın amacını Yaşar Kemal’in özgürlük, eşitlik, insan ve doğa sevgisi, kültürel farklılıklara ilişkin saygı ve sahiplenmeyle çevrelenmiş bakış, yaklaşım ve değerleri yaygınlaştırmak, yazarın düşüncelerini ve edebiyat birikimini genç kuşaklara aktarmak olarak açıkladı.

Vakıf'tan bilgi, belge için çağrı

Baban-Gökçeli ayrıca oluşturmaya çalıştıkları arşiv için yardım çağırısı da yaptı:

"Yaşar Kemal mektup, not, anı defteri, ajanda gibi şeyleri saklamamış. Ancak yurtiçi ve yurtdışı yayınların ve basının taranması zengin bir malzeme sağlıyor. Bu konuda çok sayıda özel arşivden de katkı ve destek aldık.

“Yaşar Kemal için ‘sesini duyuramayanların sesi' denmiştir. Bu arşiv büyük ölçüde Yaşar Kemal’in yaşamıyla kesişen noktalarda sesini duyuramayanların da arşivi olacak. Oluşturmaya çalıştığımız arşiv için, Yaşar Kemal’le ilgili anı ve belgelerin derlenmesinde destek ve katkılarınıza ihtiyacımız var.”

Yaşar Kemal Vakfı İletişim Bilgileri:

Vaniköy Caddesi, 35/2 Çengelköy - Üsküdar/İstanbul

(533) 520-0881

(216) 332-1326

bianet

İlgili Dosyalar:

  1. Haber fotoğrafı [JPG] [16.95K]
Share
İlgili Eğitim