Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

Things İzmir Sosyal Değişim Hikayelerini Görselleştirme Buluşması

Things İzmir Sosyal Değişim Hikayelerini Görselleştirme Buluşması'yla ilgili duyuruya aşağıdan ulaşabilirsiniz.  

Things İzmir Sosyal Değişim Hikayelerini Görselleştirme Buluşması'yla ilgili duyuruya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 

Bir STK çalışanı, aktivist, tabandan gelen topluluk/oluşum, sivil insiyatif/platform üyesi, sosyal girişimci veya gönüllü olabilirsin. Senin için değerli olan, yüreğini, emeğini koyduğun, seni heyecanlandıran, üzen, sevindiren, kaygılandıran, coşku duyduran hikayelerin var. Bu hikayeni anlatmak her zaman o kadar basit değil hatta nereden başlamalı sorusu bile bazen zor geliyor olabilir. İşte tam bu noktada davetimiz sana! Gel hikayelerin üzerine çalışabileceğin ve ardından bu hikayeleri görselleştirebileceğin bir alan açalım. 

Görselleştirme alanında çalışan, görselleştirmenin hikayeleri görünür kılmadaki gücüne tekrar ve tekrar şahit olmuş, sahada olan sosyal değişim hikayelerinin görselleştirilmesine katkıda bulunmak isteyen biriysen eğer davetimiz sana. Sahada gerçek olan ve hayatlarımızı etkileyen bu hikayelerin görselleştirilmesi için sana ihtiyacımız var. 

Nasıl mı olacak peki bu? 

28 Kasım Cumartesi günü 12:00-17:00 arası bir araya geleceğiz. Topluluk için açılan bu alan 2 bölümden oluşacak: 

İlk bölümde STK çalışanı, aktivist, tabandan gelen topluluk/oluşum, sivil insiyatif/platform üyesi, sosyal girişimci veya gönüllü olan kişiler kolaylaştırıcıların desteği ile sosyal değişim hikayeleri üzerine çalışacaklar. Hikayelerini anlatılır kılacak ve bu hikayeleri hangi platformlar aracılığıyla anlatabileceklerini keşfedecekler. 

İkinci bölümde ise seçtiğimiz görselleştirme platformları (fanzin, infografik, harita, poster ve video) etrafında küçük gruplara ayrılacağız. Bu küçük gruplarda hikayelerimizi görselleştirmeye başlayacağız. 

Gün sonunda anlatılabilir hikayelerimiz dilimizde, görselleşmiş hikayeler elimizde, öğrendiğimiz görselleştirme yetenekleri cebimizde ve kurduğumuz yeni ilişkilerin desteği yanımızda hikayelerimizi anlatmaya ve ilham vermeye devam etmek için yola devam edeceğiz. 

Peki topluluk için açılan bu alanda bizleri kimler kolaylaştıracak? Yine topluluktan hali hazırda tanıdığımız veya henüz tanımadığımız arkadaşlarımız diyelim. İnanıyoruz ki topluluk olarak birbirimize yeteriz. Kolaylaştırıcıların kimler olacağını çok yakında sizlerle paylaşıyor olacağız. 

Nasıl katılacaksın?

Katılmak için bağlantıdaki (http://goo.gl/forms/gQnFulZWMx ) anketimizi doldurman yeterli.

Things nedir ve neler yapmaktadır?

Things Projesi sosyal değişim ve sosyal teknoloji ile ilgilenen kişileri bir araya getiren ve topluluk bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan bir oluşum. Bu niyet ile ile 2014/2015 yılında İstanbul'da aylık buluşmalar, Things Challenge , Hackathon ve Things Kamp düzenledik. Birçok sivil toplum kuruluşuyla, uzmanlarla, aktivistlerle ve gönüllülerle çalıştık. Bigumigu ekibinin bu serüvende bizim hakkımızda yazdıklarına buradan ulaşabilirsin.

Things’in önümüzdeki planları nelerdir? 

Things olarak önümüzdeki bir sene içerisinde teknolojinin görselleştirme araçlarını keşfetmek ve bu keşfediş sırasında topluluk ağları örmek için alanlar açmaya niyet ediyoruz. Aynı zamanda İstanbul dışında İzmir, Ankara, Eskişehir ve Adana’da yeni etkinlikler yapmaya başlıyoruz.

Neden yeni şehirler?

Things olarak İstanbul’da sosyal değişim ve sosyal teknoloji alanında yaptığımız her etkinliğin esas amacı yeni ilişki ağları yaratmaktı ve gördük ki bu işe yarıyor. Yeni ilişki ağları ördüğümüzde, topluluk olarak biz bize yeteriz’i deneyimlediğimizde daha da güçleniyoruz. İşte bu sebeple İstanbul’dan sonra yeni şehirlerde yeni toplulukların ilk adımlarını atmak, ilham vermek ve kendi topluluklarının ağlarını örmek isteyen arkadaşlarımıza ulaşmak niyetimiz. 

Nasıl destek olabilirim?

Things topluluk desteği ile şekillenen bir oluşum. Things facebook grubuna katılarak bizi takip etmeye devam edebilirsin @https://www.facebook.com/groups/634647143276360/

 

İlgili Dosyalar:

  1. BAŞLIK YOK [JPG] [58.82K]
Share
İlgili Eğitim