Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

Tabiat Kanunu İzleme Girişimi

Ülkemiz doğasının korunması yönünde çalışmalar yürüten STK’lar olarak geçtiğimiz yıllarda Doğa Yasası konusunda yapılan sistemli çalışmalara katılmış ve destek vermiştik. Yaşanan belli bir sessizlik döneminin ardından Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından bir yasa tasarısının gündeme alındığını öğrendik. Ancak gündemdeki taslağın içeriğini görme şansını elde ettiğimizde bizlerin destek verdiği metinden uzak ve koruma açısından endişe verici bir kanun taslağı ile karşılaştık. Bir doğa koruma kanunun ihtiyacını uzun yıllardır hepimiz hissediyorduk. Ancak istediğimiz amaca hizmet etmesi için bu kanunda bazı önemli değişiklikler yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için Tabiat Kanunu İzleme Girişimi’ni başlattık. Bu girişimin temel yaklaşımını hareket noktası metninde bulabilirsiniz.

Ülkemiz doğasının korunması yönünde çalışmalar yürüten STK’lar olarak geçtiğimiz yıllarda Doğa Yasası konusunda yapılan sistemli çalışmalara katılmış ve destek vermiştik. Yaşanan belli bir sessizlik döneminin ardından Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından bir yasa tasarısının gündeme alındığını öğrendik. Ancak gündemdeki taslağın içeriğini görme şansını elde ettiğimizde bizlerin destek verdiği metinden uzak ve koruma açısından endişe verici bir kanun taslağı ile karşılaştık.

Bir doğa koruma kanunun ihtiyacını uzun yıllardır hepimiz hissediyorduk. Ancak istediğimiz amaca hizmet etmesi için bu kanunda bazı önemli değişiklikler yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için Tabiat Kanunu İzleme Girişimi’ni başlattık. Bu girişimin temel yaklaşımını hareket noktası metninde bulabilirsiniz.

Bu girişimin başarıya ulaşması için kurumunuzun katılımı çok önemli. 30 Ağustos 2010 tarihine kadar sizlerden gelecek yanıtlarla Girişimi oluşturan örgütleri belirlemeyi amaçlamaktayız. Bunu takiben Eylül ayı içerisinde imzacı kuruluşlarla birlikte bir çalıştay düzenleyerek ortak eylem planımızı oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Sizlerden ricamız ekteki hareket metnini değerlendirmeniz ve uygun görmeniz halinde Girişime katıldığınızı belirten bir yazıyı Sekreteryamıza göndermeniz.

Katılımınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Tabiatı Kanunu İzleme Girişimi


Şu ana kadar imza atan kuruluşlar

Doğa Derneği

Doğa Koruma Merkezi

Doğal Hayatı Koruma Vakfı/ WWF Türkiye

Kuş Araştırmaları Derneği

Kuzey Doğa Derneği

Sualtı Araştırmaları Derneği

Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Kalkınma Derneği (SÜRKAL)

Türkiye Erozyanla Mücadele, Ağalandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA)

Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (ORKOOP)

İletişim:

E-posta: [email protected]

İnternet sitesi: http://tabiatkanunu.wordpress.com/  

İlgili Dosyalar:

  1. Hareket Noktası [DOC] [40.50K]
Share
İlgili Eğitim