Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi; gençlerin çevre bilinçlerini arttırmayı, bu konudaki bilgilerini daha ileri seviyeye taşımayı, çevre sorunlarını fark etmelerini ve bu sorunlara çözüm üretebilmelerini sağlamayı hedefleyen bir eğitimdir. Sahip olduğumuz doğal kaynakları doğru kullanmak ve çevreye verdiğimiz zararı en aza indirgemek için yapılabileceklerin tartışıldığı, çevreye zarar vermeden ekolojik bir yaşamın varlığının öğrenildiği bu eğitim ile genç çevrecilerin yetişmesine katkı sağlamak amaçlanıyor. Ayrıca yetiştirilen eğitmenler Türkiye’nin farklı şehirlerine gidip sahada programın yaygınlaştırılması için çalışmalar gerçekleştirmesi hedefleniyor.
Ekolojik Okuryazarlık Eğitim Modülünde Neler Var?
Ekolojik Okuryazarlık Eğitim Modülü iki oturumdan oluşmaktadır.
I. Oturum: Gezegenimizin Sınırları
II. Oturum: Değişen Gezegen
Ekolojik Okuryazarlık Eğitmeni Kimdir?
Ekolojik Okuryazarlık Eğitmeni, SİYAMDER Yerel Kurulları'nın dönem içerisinde talebi doğrultusunda Ekolojik Okuryazarlık'ın kolaylaştırıcılığını yapan kişidir.
Ekolojik Okuryazarlık Eğitmen Eğitimi'ne kimler başvurabilir?
- 18-29 yaş arasında olan,
- SİYAMDER'de en az 1 sene gönüllülük yapacağını taahhüt eden,
- Akran eğitimi ve deneyimsel öğrenme metodlarına hakim,
- Seyahat kısıtlaması olmayan,
- Enerjik ve takım çalışmasın yatkın kişiler Ekolojik Okuryazarlık Eğitmen Eğitimi'ne başvurusunu yapabilir.
Ekolojik Okuryazarlık Eğitmen Eğitimi 25-27 Kasım tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek. Eğitmen adaylarının konaklama ve yemek masrafları dernek tarafından karşılanacak olup, ulaşım masrafları ise eğitmen adayının kendisine ait olacak.
Son başvuru tarihini takiben 1 hafta içerisinde değerlendirmeler yapılacak ve uygun görülen adaylarla mülakat gerçekleştirilecek.
Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.