İnternet ve ona bağlı olarak gelişen yeni teknolojiler toplumsal ve ekonomik ilişkileri değiştirerek geçmişin yapılarını ve iş yapma süreçlerini dönüştürüyor. Sosyal ilişkilerimiz, işlerimiz, eğitimimiz, tüketim ve üretim alışkanlıklarımız dijitalleşiyor. Örgütlenme ve savunuculuk araçlarından, lobicilik ve kampanyacılık süreçlerine kadar sivil toplumun çalıştığı her alan da dijitalleşmeden nasibini alıyor.
Sosyal politikalardan eğitime, devlet uygulamalarından göç yönetimine kadar her alanda; internet uygulamaları, sosyal medya, yapay zekâ, veri analitiği, robotik gibi yenilikçi teknolojiler yoğun olarak kullanılıyor ve farkında olsak da olmasak da gündelik yaşam pratiklerimize içkin bir şekilde deneyimlerimiz sürekli gelişiyor ve değişiyor. Özellikle Covid-19 pandemisi ile birlikte sivil toplumun çalışma alanını da dönüştüren ve yeni olanaklar ve soruları beraberinde getiren dijital dönüşüm süreci elbette yeni beceriler de gerektiriyor.
Herkes Dijital Sever 4 başlıktan oluşuyor. Her bir başlık birbirinden bağımsız ama bir o kadar da birbirini destekleyecek şekilde kurgulandı.
301 - Dijital Okuryazarlık ve Dijital Dönüşüm
302 - Dijital İletişim ve Yönetişim
303 - Dijital İçerik ve Sosyal Medya
304 - Veri Görselleştirme ve Savunuculuk
Herkes Dijital Sever katılımcıların sahadaki pratik deneyimleri ile profesyonel bilgiyi birleştiren kapsamlı ve yapılandırılmış, 4 ay süren süren bir kapasite güçlendirme programı. Yaparak öğrenme ve yetişkin eğitimi yaklaşımına dayalı olarak örgütsel kapasitenin merkezinde yer alan konu ve kavramları deneyimleme ve üzerine düşünme fırsatı veriyor.
- Dijital güvenlikten internette doğru arama yapmaya, dijital stratejileri ve planlamaları yapmaktan, uzaktan çalışmaya kadar sivil toplum örgütlerinin dijitalleşme ve dijital dönüşüm süreçlerinde ihtiyaç duyulan becerileri,
- Dijital iletişim planı hazırlama, dijital varlıkları yönetme, dijital reklam kampanyası yürütme ile dijital yönetişim ve ağ yönetişimi kavramlarının yerleşmesi için kullanılan dijital araçları,
- Etkin bir sosyal medya kullanımı için içerik geliştirmeyi, popüler sosyal medya platformlarının özellikleri ve bu platformlarda etkili olmanın yollarını,
- Temel veri analizi, veri görselleştirme ve çalışmalarında veriyi kullanma ile veri görselleştirmede kullanılabilecek pratik çevrim içi araçları.
Bir STÖ’nün dijitalleşme sürecini takip eden ve/veya dijital iletişim faaliyetlerini gönüllü ya da profesyonel olarak yürüten, dijital dönüşümün bugün ve gelecek için öneminin farkında, çağın gerektirdiği dijital becerileri kazanmayı hedefleyen herkes bu içeriklerden faydalanabilir.
Herkes Dijital Sever yüz yüze programı için 4 ay boyunca, ayda 3 gün ayırmanız yeterli.
- 08-09-10 Mayıs 2024 301 - Dijital Okuryazarlık ve Dijital Dönüşüm
- 05-06-07 Haziran 2024 302 - Dijital İletişim ve Yönetişim
- 03-04-05 Temmuz 2024 303 - Dijital İçerik ve Sosyal Medya
- 04-05-06 Eylül 2024 304 - Veri Görselleştirme ve Savunuculuk
Eğer Herkes Dijital Sever’in yüz yüze programına katılmak istiyorsanız “Başvur” butonuna tıklamanız ve kayıt olmak için belirlenen adımları takip etmeniz yeterli. Başvurular 14 Mart 2024 tarihinde açılacak ve son başvuru tarihi 21 Nisan 2024 Pazar Saat 23:59.
Herkes Dijital Sever yüz yüze programına başvurmadan önce bizim tavsiyemiz STOK Dijital Öğrenme Platformu’nda yer alan Herkes Dijital Sever’e ait çevrim içi içerikleri tamamlamanız. Başvurunuzu yaptığınız sırada STOK Dijital Öğrenme Platformu’ndaki çevrim içi içerikleri bitirmiş olmanız size öncelik sağlayacaktır.
Son başvuru tarihini takip eden 10 gün içinde başvuru değerlendirme süreci tamamlanacak ve başvurunuzla ilgili bir yanıt alacaksınız. Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda temsil ettiğiniz örgütünüzün yönetim yapısından tüm programa örgütünüz adına katılımınızı desteklediklerini belirten bir “destek mektubu” isteneceğini de hatırlatalım.
Eğer kendi öğrenme hızınızda, kendi belirlediğiniz zamanda ve yerde Herkes Dijital Sever'i çevrim içi almak isterseniz, “Çevrim İçi” butonuna tıklamanız ve kayıt olmak için belirlenen adımları takip etmeniz yeterli.
Herkes Dijital Sever programı sonunda adınıza düzenlenmiş, imzalı ve basılı bir “Katılım Belgesi” alacaksınız.
Ankara
"Biçilmiş Kaftan" Ismarlama Eğitim Programı
“Biçilmiş Kaftan” Ismarlama Eğitim Programı, sizlerin belirlediği ihtiyaçlar doğrultusunda bizimle birlikte tasarlanan ve planlanan özelleştirilmiş bir kapasite güçlendirme desteği.