Bilgi ve iletişim teknolojileri ya da bir diğer adıyla dijital teknolojiler toplumsal hayatta giderek daha büyük önem kazanıyor. E-postalar, görüntülü aramalar, çevrim içi oyunlar, sosyal ağ siteleri ve daha fazlası artık gündelik hayatımızın bir parçası. Özellikle Covid-19 Pandemisi ile birlikte bireyler ve kurumlar dijital teknolojilere daha çok ihtiyaç duymaya başladı. Dijitalleşme adı verilen bu süreç, bireylerin dijital okuryazarlık seviyelerini arttırması, kurumların dijital dönüşüm süreçlerini hayata geçirmesini zorunlu kılıyor. Özellikle dezavantajlı bireylerin ve toplulukların toplumsal hayata katılımda kritik öneme sahip dijital teknolojilerin, sivil toplum alanında çalışanlar tarafından etkin bir şekilde kullanılması için dijital okuryazarlık becerilerini arttırmaları gerektiği de muhakkak.
301- Dijital Okuryazarlık ve Dijital Dönüşüm, dijital güvenlikten internette doğru arama yapmaya, dijital stratejileri ve planlamaları yapmaktan, uzaktan çalışmaya kadar sivil toplum örgütlerinin dijitalleşme ve dijital dönüşüm süreçlerinde ihtiyaç duydukları becerileri geliştirmeyi amaçlıyor.
- Dijital okuryazarlık kavramını ve iş yaşamındaki etkilerini,
- Dijital çağda haber ve haber kanallarındaki değişim, sahte haber ve nefret söylemi kavramlarını ve toplumsal etkilerini,
- İnterneti etkin kullanmak için arama motoru çalışma prensiplerini, anahtar kelime seçimi ve ulaşılmak istenen hedef kitleyi anlamayı,
- Dijital güvenlikle ilgili temel bilgileri ve dijital gizlilik için yapılması gerekenleri,
- Dijitalleşme ve dijital dönüşüm kavramları ile yıkıcı teknolojileri ve kullanımlarını,
- Dijital dönüşüm kavramının kültürel boyutu ve çalışma hayatı üzerindeki etkileri ile STÖ'lerin dijital dönüşüm süreçlerinde sahip olmaları gereken strateji ve planlanlama becerilerini,
- STÖ'lerin uzaktan çalışmak için kullanabileceği dijital platformları ve uzaktan çalışmanın dijital planlamasını.
301-Dijital Okuryazarlık ve Dijital Dönüşüm çevrim içi programa katılmaya karar verdiyseniz, güzel haber! Belirlenmiş herhangi bir başlama ve bitiş tarihi yok. Kendi belirlediğiniz zaman başlayıp, kendi belirlediğiniz hızda tamamlayabilirsiniz. Bizim size önerimiz günde 2 saatinizi ayırmanız ve 2,5 günde tüm programı bitirmeniz. 301-Dijital Okuryazarlık ve Dijital Dönüşüm içerisinde yer alan video içerikler 2,5 saat; okuma materyalleri ise 2 saat sürüyor. Yani tüm içeriklerin toplam süresi 4,5 saat.
ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo TV Sinema Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 7 yıl bilişim şirketlerinde kurumsal hayatı tecrübe ettikten sonra, 2006 yılında Kamra Interactive adlı dijital ajansı kurdu. 100'den fazla kurum ile dijital pazarlama, içerik pazarlama ve sosyal medya alanında, kampanya tasarımı ve yönetim, hesap yönetimi ve içerik geliştirme projeleri gerçekleştirdi. Halen sivil toplum ve sosyal sorumluluk projelerinde içerik üreticisi ve danışman olarak çalışıyor. Dijital İletişim ve Yönetişim, Sosyal medya, Dijital Okuryazarlık, Dijital Güvenlik ve Sosyal Girişimcilik alanlarında eğitimler veriyor. Kurucularından olduğu Dijital Düşün Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.
Kırıkkale Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans, ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2009-2020 yılları arasında STGM'nin iletişim biriminde çalıştı; asistanlık, koordinatörlük görevlerini yürüttükten sonra STGM Dijital İşler bölümünü yürütmeye başladı; dijital güçlendirme eğitimlerini tasarladı ve sürdürdü. TechSoup Türkiye Yazılım Bağış Programı'nda çalıştı. Dijital iletişim, uzaktan eğitim, dijital savunuculuk, dijital güçlendirme konularında pek çok STÖ ve kuruluşla eğitmen, uzman, danışman ve içerik geliştiricisi olarak çalışmayı sürdürüyor. Dijital Düşün Derneği kurucu üyesi.
"Biçilmiş Kaftan" Ismarlama Eğitim Programı
“Biçilmiş Kaftan” Ismarlama Eğitim Programı, sizlerin belirlediği ihtiyaçlar doğrultusunda bizimle birlikte tasarlanan ve planlanan özelleştirilmiş bir kapasite güçlendirme desteği.