Ana içeriğe atla
Image
STGM'den Duyuru
Share

Sivil Toplum Diyaloğu Mikro Hibe Programı

Sivil toplum Diyaloğu Mikro Hibe Programı kapsamında 30 Kasım 2010'a kadar Türkiye'deki sivil toplum örgütlerinin AB üye ve aday ülkelerdeki kuruluşlarla işbirliği kurmaları ve profesyonel bağlantılar oluşturabilmesi için gerçekleştirecekleri başvurulara 5.000 Euro'ya kadar hibe desteği verilmektedir.

Sivil toplum Diyaloğu Mikro Hibe Programı kapsamında 30 Kasım 2010'a kadar Türkiye'deki sivil toplum örgütlerinin AB üye ve aday ülkelerdeki kuruluşlarla işbirliği kurmaları ve profesyonel bağlantılar oluşturabilmesi için gerçekleştirecekleri başvurulara 5.000 Euro'ya kadar hibe desteği verilmektedir.

Programın Hedefleri ve Öncelikleri

Sivil toplum kuruluşlarının, mali açıdan yetersiz olması ve personel sıkıntısı çekmesi AB ülkelerindeki benzer kuruluşlar ile iletişim halinde bulunmalarını neredeyse imkansız hale getirmektedir. Sivil Toplum Diyaloğunun teşvik edilmesi, AB ve Türk STK’ları ve diğer kuruluşlar arasında paylaşımın kurulmasında ve geliştirilmesinde kolaylaştırıcı bir etken olmaktadır. Bu programda öngörülen projeler deneme niteliğinde olup sonuçlara göre, genel olarak kazanılan deneyim temelinde, gelecekteki programlarda daha iddialı projelerde göz önünde bulundurulabilecek nitelikte olacaktır. 

Bu teklif Çağrısının genel hedefi, küçük ölçekli projeler aracılığıyla Türkiye çapında küçük ve yerel Sivil Toplum Kuruluşlarının, AB Üye ve Aday Ülkelerinden kuruluşlar ile başarılı bir iletişim gerçekleştirmelerini ve profesyonel bağlantılar kurmalarını sağlamak için gerekli idari masrafları karşılayarak STK’lara mali destek sağlamaktır. Hedef, böyle bir iletişim ve profesyonel bağlantılar kurmayı arzulayan, ancak ilişkilerini başlatmak için uygun kaynaklara hali hazırda sahip olmayan, AB ve Türk sivil toplum kuruluşlarıdır. 

Bu Teklif Çağrısının üç adet özel hedefi bulunmaktadır:

  • Avrupa Birliği ülkeleri ve Aday Ülkeler ile Türkiye’deki sivil toplumlar arasında iki taraflı deneyim paylaşımının ve temasların güçlendirilmesi;
  • Türk tarihi ve Türklere ait bilgileri de dahil olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği’nde daha fazla tanınması ve anlaşılmasını sağlamak,
  • Avrupa Birliği’nin dayandığı değerlerinin, işleyişinin ve politikalarının Türkiye’de daha fazla tanınması ve anlaşılmasını sağlamak.

Hibe Programı’nda yer alacak projeler aşağıdaki önceliklerden en az birini desteklemelidir:

Farkındalık Yaratma: Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği’nde daha fazla tanınması ve anlaşılmasını amaçlayan projeler. AB üye ülkelerindeki ve Türkiye de dahil diğer aday ülkelerdeki kampanyalara, forumlara, toplantılara vb. katılım ve benzeri etkinlikler.

Tanıtım/Halkla İlişkiler ve Ağ Oluşturma: Başvuru sahibi sivil toplum kuruluşunun etkinliklerini tanıtmayı ve AB üye veya aday ülkedeki benzeri kuruluşla iletişim ağları oluşturarak kuruluşun aktivitelerini güçlendirmeyi amaçlayan projeler. Avrupa Birliği üye ve aday ülkeler ile Türkiye’deki diğer sivil toplum kuruluşlarıyla ağ oluşturma toplantıları ve benzeri etkinlikler.

Başlangıç çalışmaları: AB üye ülkeleri ve aday ülkelerdeki kuruluşlar ile profesyonel bağlantıların ve iletişimin kurulmasını amaçlayan projeler. AB üye ülkeleri ve Türkiye de dahil olmak üzere diğer aday ülkelerde problem/ihtiyaç analizleri, stratejik planlamalar ve toplantılar, araştırmalar vb. tamamlayıcı faaliyetleri içeren projeler.

Bu teklif çağrısı için ayrılan indikatif toplam tutar 200.000 Avro’dur. Sözleşme Makamı, hibe için ayrılan miktarın tümünü tahsis etmeme hakkını saklı tutar.

Hibe Miktarları

Bu program kapsamında verilecek hibeler aşağıda belirtilen sınırdan az ya da eşit olmalıdır:

  • En yüksek miktar: 5.000 AVRO

Hibe tutarı, Projenin uygun maliyetler toplamının %100’ünü karşılayacaktır. Tüm proje maliyetleri başvuru sahibinin muhasebesine kayıt edilmelidir.

Hibe almaya hak kazanabilmek için, başvuru sahiplerinin aşağıdaki koşulları sağlaması gerekmektedir:

  • Tüzel kişiliğe sahip olmak ve
  • Yerel sivil toplum kuruluşu (STK) olmak ve
  • Avrupa Birliği Üye Ülkeleri ve Türkiye Cumhuriyeti’ne tabi olmak  ve
  • Her bir başvuru sahibi sunulan proje alanının, kuruluşun tüzüğünde belirtilmiş olan, çalışma alanı kapsamında olduğunu göstermek ve
  • Projenin hazırlanması ve yönetiminden doğrudan sorumlu olmak, aracı olarak faaliyet göstermemek.

Buna ek olarak, “Sivil Toplum Diyaloğu-II' nin diğer bileşenleri altında fonlanmış olan projeler bu hibe programına başvuruda bulunamazlar.

Süre

Bir projenin planlanan süresi 4 ayı aşmamalıdır.

Sektörler veya Konular

İnsiyatif almak, geliştirilebilecek özgül konuları seçmek ve diyaloğun idaresinde/sürdürülmesinde etkin bir rol oynamak sivil toplum aktörlerinin sorumluluğunda olacaktır.


Yer

Proje, şu ülkelerden en az birinde yürütülmelidir: Türkiye, AB Üye ülkeleri ve sonradan Aday ülkeleri olmalıdır.

Proje Türleri

Konferanslar, toplantılar, seminerler ve benzeri tek seferlik etkinlikler program amaçlarına katkıda bulunduğu takdirde bu program kapsamında fonlanabilecektir. 

Faaliyet Türleri

Teklif edilen projeler aşağıda listelenen faaliyetleri içerebilir. Söz konusu faaliyetler örnek olarak verilmiştir ve aşağıda listelenenlerle sınırlı değildir:

- Kongreler, konferanslar, seminerler, sempozyumlar, çalıştaylar, çalışma ziyaretleri, araştırma toplantıları, sergiler, ve benzeri faaliyetlerin organizasyonu/katılımı,

- Sivil toplum Diyaloğu ile ilgili bilinçlendirme faaliyetlerinin organizasyonu/katılımı,

- İletişim ağları oluşturma, promosyon faaliyetleri vb. amaçlı tek seferlik toplantılar,

- Ortaklık başlatma/kurma ve tanışma ziyaretleri,

- Karşılıklı ihtiyaç değerlendirme ziyaretleri,

- Yayınlar, görünürlük faaliyetleri.

Hibe Programıyla ilgili detaylı bilgi ve başvuru dokümanları için Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin web sayfasını (http://www.cfcu.gov.tr) ziyaret ediniz.

 

Share
İlgili Eğitim