Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

Şiddetsiz İzmir Projesi Kapasite Geliştirme Eğitimleri Devam Ediyor

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, yürüttüğü Şiddetsiz İzmir projesi kapsamında 14&15 Şubat 2015 tarihlerinde cinsel şiddetle mücadelede ne yapılmalı konularında kapasite geliştirme eğitimleri yapıyor. 

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, yürüttüğü Şiddetsiz İzmir projesi kapsamında 14&15 Şubat 2015 tarihlerinde cinsel şiddetle mücadelede ne yapılmalı konularında kapasite geliştirme eğitimleri yapıyor. 

Site Logo

Kadınlara yönelik cinsel şiddetle mücadeledeki idari,hukuki ve psikolojik süreçlerin konuşulacağı eğitim bir tam gün sürecek olup başvuru formunda belirtilen 14&15 Şubat tarihlerinden birini seçmeniz gerekmektedir.

Neden Bu Eğitimi Yapıyoruz?


8 Mart 2012 tarihinde kadına yönelik şiddeti önlemek amacı ile 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin İzlenmesine Dair Kanun kabul edildi. Türkiye’nin Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele’ye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ni (İstanbul Sözleşmesi) imzalaması bu alanda atılan büyük ve önemli adımlar olmakla birlikte şiddet mağduru kadınlar, LGBTİ’ler veya çocuklar gibi savunmasız gruplar haklara erişimde hala ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bu savunmasız gruplara ait bireyler yaşadıkları taciz, tecavüz ve şiddet vakalarını beyan etmek, idari ve hukuki süreçlerini başlatmak konusunda gerek toplumsal baskı ve önyargılar, gerek hakları ve idari süreçler konusunda bilgi eksiklikleri ve gerekse de süreçlerdeki destek mekanizmalarının yetersizliği konusundaki nedeniyle erişim engellenmektedir.

Peki Eğitim Programı Nasıl Oluşturuldu ?


Eğitim içeriği bakımıyla bir bütün olarak tasarlanmıştır ve oturumlar birbirinin devamı niteliğindedir.Bu sebeple tam katılım önemsenmektedir.


İlk oturum, ‘cinsel şiddetle mücadele yaklaşımı ve kavramlar’dır. Oturumda cinsel şiddeti kapsayan kavramlarla ilgili algılarımız; toplumun çeşitli mekanizmalarında saldırgan ve mağdur algısının ne gibi amaçlarla ve nasıl inşa edildiği üzerinde durulmaktadır..


İkinci oturumda, ‘cinsel şiddet olgularında adli tıp süreci’nde nelere dikkat edilmedir üzerinde durulmaktadır.


Üçüncü oturumda, ‘cinsel şiddet vakalarının hukuki boyutu’ nasıl takip edilmelidir ve yapılması gerekenler nelerdir aktarılmaktadır.


Son oturumda ise ruhsal travmanın genel tanımı,travmatik olaylar ve cinsel şiddete maruz kalan kadınların şiddet karşısında gösterdiği tepkilere değinilerek travmaya maruz kalmış kişilere destek ve yardım etmenin yolları, koruyucu ve destekleyici faktörler, ‘bizim yapabileceklerimiz’ konusunda bilgi paylaşımı yapılmaktadır.

Son olarak,  Nasıl Başvuru Yapacağım?
Kapasite Geliştirme Eğitimi’ne başvurmak için aşağıdaki bağlantı adresinden online başvuru yapabilirsiniz. Başvurular 10 Şubat Salı saat 00:00′a kadar alınacaktır.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

Başvuru sonuçları 12 Şubat 2015 günü başvuru sahiplerine e-posta yolu ile iletilecektir. Eğitim yeri ve diğer teknik bilgiler ise başvurular açıkladığında kişilerle e-posta yolu ile paylaşılacaktır.
Başvuru sürecindeki sorularınızı [email protected] veya [email protected] adresine yazabilirsiniz.

Share
İlgili Eğitim