Ana içeriğe atla
Image
Romani Godi
Share

Roman Karşıtlığına Dur De Programı Başvuruları Bekliyor

Roman Hafıza Çalışmaları Derneği (Romani Godi), Romanlarla ilgili hak odaklı haber ve içerik üretimine katkıda bulunmak amacıyla düzenleyeceği atölye programına başvuruları bekliyor.

Roman Karşıtlığına Dur De Projesi kapsamında yapılacak atölyede, medyada yer alan Romanlar ile ilgili haber ve içeriklerde nefret söyleminin engellenmesi, Romanların yaşadığı ihlallerin insan haklarına duyarlı şekilde  haberleştirilmesi ve karşı anlatılar geliştirilmesi hedefleniyor.

Atölye programında neler var?

  • Antigypsizm (Roman Karşıtlığı): Kavramsal çerçeve; Antigypsizm’in kamusal yaşamda ve medyadaki tezahürü (Moderasyon: Sinan Gökçen)
  • Hak Temelli Gazetecilik: Hak odaklı gazeteciliğin temel özellikleri, ‘haber değeri’ anlayışı, gazetecilik mesleğine yüklediği anlam ve işlev (Moderasyon: Faruk Eren)
  • Roman Haklarına Saygılı Habercilik ve Medyanın Dili: Romanlarla ilgili haber ve içerik üretiminde dil kullanımı (Moderasyon: Ebru Uzpeder
  • Roman Haklarına Saygılı Habercilik ve Görsel Malzeme: Romanlarla ilgili haber ve içeriklerde görsel malzemelerin seçimi ve kullanımında gözetilmesi gereken kriterler (Moderasyon: Beril Eski)

Programa kimler katılabilir?

Atölye programı, nefret söylemine karşı şiddetsiz bir dili tercih eden, bu konuda kendini geliştirmeye ve Romanların karşılaştığı hak ihlallerini tanımaya ve anlamaya istekli yerel gazeteciler, bağımsız gazeteciler, içerik üreticileri, dijital medya çalışanları ve haber üretimi yapan sivil toplum örgütü üyeleri ve çalışanlarına yönelik hazırlanmıştır.

Program ne zaman?

Atölye programı, 2 Mart 2024 Cumartesi günü bir tam gün boyunca İstanbul’da gerçekleştirilecek. Katılımcıların programın tamamına katılması beklenmektedir. Katılım ücretsizdir.

Nasıl başvuru yapabilirsiniz?

Programa İstanbul dışından katılımcı (konaklama ve ulaşım masrafları karşılanamadığından) kabul edilemeyecektir.
Atölyeye katılım 12 kişi ile sınırlıdır. Başvuran her kurumu temsilen bir kişi kabul edilecektir.

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Son başvuru tarihi:  15 Şubat 2024, Cuma günü saat 18.00.

“Roman Karşıtlığına Dur De Programı” kapsamında planlanan atölye ve çalıştaya dair sorularınız için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

İlgili Eğitim