İzmir’de toplumsal içerikli çocuk çalışmaları yapan kişi ve ekipler bir araya gelerek "Renkli Merdiven" adıyla ortak bir mekan kurdular. Gönüllülerin çalışmaları ile kurulan Renkli Merdiven'de çocuklara için "alternatif eğitim kitaplığı" da kurulacak.
Renkli Merdiven, “adil bir dünya için” yol yöntem arayışını sürdüren herkesle bilgi ve deneyimlerini paylaşmayı ve bu alanda anne, baba, çocuk çalışmalarını çoğaltmayı hedefliyor. Anne ve babalarla, çocuk gelişimi ve iletişimiyle ilgili çalışmalar yapıyorlar. Mekanın tüm masrafları ve ihtiyaçları ise, gönüllülerin katkıları ile karşılanacak.
Dün yapılan açılış etkinliğine, Duvara Karşı Tiyatrosu Şubadap Çocuk Müzik Grubu ve pandomim gösterileriyle İlker Kılıçer katıldı.
‘TÜM ÇALIŞMALAR GÖNÜLLÜK ÜZERİNE’
Sanatsal ve yaratıcı atölyeler yoluyla farklılıkların zenginliğini, toplumsal cinsiyet eşitliğini, ekolojiyi, paylaşmayı ve dayanışmayı koyduklarını ifade eden Soner Küçükergüler, bir mekan ortaklığı üzerinden bir araya geldiklerini söyledi.
Kuruluş aşamasından itibaren, her şeyin gönüllülerin emeği ile yapıldığını anlatan Küçükergüler, “Aslında Renkli Merdiven, yapmak isteyenlerle, yapanların bir araya geldiği, deneyimlerini aktardığı bir zemin olarak kuruldu diyebiliriz. Burası ticari bir mekan değil, gönüllülük esasına göre tüm çalışmalar. Temel tartışmamız tabii ki dayanışma” şeklinde konuştu
Yaşanan gelişmeler nedeniyle, insanların evlerine çekildiğini ve korkular oluştuğunu aktaran Küçükergüler, şunları dile getirdi:
“Böyle bir süreçte birlikte olmak çok kıymetli, bir araya gelmek hareket etme kabiliyetimizi artırıyor. Şimdi bu dayanışma örneğinin başka modellerini kurmanın yollarını arayacağız. Başka yerlerde başka isimlerle yeni mekanlar oluşturacağız.”
‘ÇOCUKLARA BAŞKA BİR KAPI AÇMAK İSTİYORUZ’
Çocuklarla ilgili çalışma yapanların yollarının Renkli Merdiven’de kesiştiğini belirten Alev Dumanoğlu, “Çocuklara ilkokula başladığı andan itibaren gösterilen tek hedef, bir gün üniversite sınavını kazanmak. Oysaki çocukların psikososyal ve bedensel gelişimleri çok önemli. Biz aslında biraz da, bu alanları desteklemek için yola çıktık” ifadelerini kullandı.
“Sanat ve yaratıcı atölyelerle çocuklara başka bir göz, başka bir kapı açmak istiyoruz. Böyle dertlerimiz var” diyen Dumanoğlu, toplumsal cinsiyet atölyesi, üretim atölyesi, müzik atölyesi ve drama atölyeleri kurmayı planladıklarını söyledi.
Çocuklarla pedagoji eğitimi vermeyi de hedeflediklerini kaydeden Dumanoğlu, “Bunun dışında mekanda bir kütüphane ve alternatif eğitim kitaplığı oluşturuyoruz. Ayrıca sosyal medya üzerinden bir Facebook sayfası kurduk. Bizimle olmak isteyen herkes buradan bize ulaşabilir” diye konuştu.
Nuray Almaç, Gazete Duvar
İlgili Dosyalar:
- renkli merdiven [JPG] [131.34K]