Ana içeriğe atla
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Lise Öğretmenleri "Mor Sertifika"landı

Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı kapsamında Sabancı Üniversitesi’nde düzenlenen toplumsal cinsiyet eğitimine bu yıl 39 lise öğretmeni katıldı.

İçerik Alınlık Resmi

Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı kapsamında Sabancı Üniversitesi’nde düzenlenen toplumsal cinsiyet eğitimine bu yıl 39 lise öğretmeni katıldı.

Mor Sertifika eğitim programına katılan 39 lise öğretmeni “Mor sertifikaları”nı aldı.

Altı yıldır süren program bu sene 22-27 Haziran 2014 tarihlerinde Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın ve kız çocuklarının insan hakları gibi konular üzerinde duruldu. Bu yılki eğitimlere Çanakkale, Edirne, Erzincan, Kastamonu ve Ordu olmak üzere beş ilden 30 kadın ve 9 erkek öğretmen katıldı.

mor sertifika

Mor Sertifika Programı

“Mor Sertifika Programı”, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu tarafından, Sabancı Vakfı’nın finansal desteği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ve Sabancı Üniversitesi’nin ortaklığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin işbirliğiyle yürütülüyor.

Sabancı Üniversitesi öğretim görevlileri, yıl içerisinde proje illeri olan Çanakkale, Edirne, Erzincan, Kastamonu ve Ordu’yu ziyaret ederek, burada lise öğretmenleri ile bir araya geldi ve eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda seminer ve atölye çalışmaları yaptı. Bu çalışmaların ardından, toplumsal cinsiyet konusunda daha detaylı çalışmak isteyen 39 lise öğretmeni Sabancı Üniversitesi’ne davet edildi.

bianet’ten “Cinsiyetçi olmayan habercilik” eğitimi

Program kapsamında, hem Sabancı Üniversitesi’nden hem de farklı üniversitelerden alanlarında uzman öğretim görevlileri birikimlerini paylaştı.

Toplantılarda, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve basın kuruluşlarından temsilcilerin de katılımıyla toplumsal cinsiyet, kadın hakları, ders kitaplarında ve eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet ve medyada cinsiyetçilik gibi konular derinlemesine tartışıldı.

bianet Kadın ve LGBTİ Editörü Çiçek Tahaoğlu da “cinsiyetçi olmayan habercilik” başlığında eğitim verdi.

Öğretmenler eğitimlerin yanı sıra poster çalışması, film gösterimi, okuma tiyatrosu ve şehir gezisi gibi etkinliklere de katıldı.

Program çevresinde verilen eğitim başlıkları şöyleydi:

 “Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hareketi”, “Dilde Cinsiyetçilik”, “Yaratıcı Yazma Atölyesi: Sıfır Noktası”, “Toplumsal Cinsiyet ve Medya”, “Cinsiyetçi Olmayan Gazetecilik”, “Toplumsal Cinsiyet ve Psikoloji”, “Edebiyat ve Toplumsal Cinsiyet”, “Matematik, Doğa Bilimleri ve Toplumsal Cinsiyet”, “Toplumsal Cinsiyet ve Hukuk”, “Yeniden Yazma Etkinlikleri”, “Önyargılarımız”, Şiddeti Konuşalım: Şiddet, Cinsel Şiddet ve Şiddetin Ruh Sağlığına Etkisi Atölyesi”, “Cinsel Taciz Atölyesi Vaka Çalışması”, “Beden, Sağlık ve Toplumsal Cinsiyet”, “Erken Evlilikler- Çocuk Gelin Projesi”, “Ders Kitaplarında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “Toplumsal Cinsiyet ve Tarih”, “Zor Konuları Konuşmak”, “Toplumsal Cinsiyet ve Din”, “Kolaylaştırma Atölyesi” .

Kaynak: bianet

İlgili Dosyalar:

  1. mor sertifika [JPG] [268.08K]
Share
İlgili Eğitim