Her biri farklı konu ve konuşmacılarla düzenlenecek buluşmaların ilkinin konusu “Pandemide Gönüllülük”. 14 Nisan Çarşamba 19.00’da çevrimiçi olarak gerçekleşecek ilk buluşmada yer alacak isimler şöyle:
Günseli Dum (LİSTAG - LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı) İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesinde Biyoloji Lisans ve İmmunoloji Ana Bilim Dalında İmmunoloji Yüksek Lisansını tamamladı. 20 sene Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında, İmmünoloji Laboratuvarında ve emekli olduktan sonra da sigorta sektöründe çalıştı. 33 yaşında eşcinsel bir oğlu var, 2008’den beri LİSTAG (LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği) gönüllüsü ve 2019 yılından beri derneğin Yönetim Kurulu Başkanı. 2013 yılında ilk gösterimi yapılan “Benim Çocuğum” belgeselindeki 7 ebeveynden biri olduğu için de gurur duyuyor.
Hacer Foggo (Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu) Yaklaşık 20 yıl gazete, dergi ve radyolarda, söyleşiler, işçi-sendika ve insan hakları üzerine yazılar yazdı. Sulukule, Küçükbakkalköy, Kağıthane gibi Roman mahallelerinde hem aktivistlik yaptı hem de yıkıma karşı hukuki davalar açılmasını sağladı. Açık Alan Derneği bünyesindeki Çimenev Bilim ve Sanat Merkezini kurdu.18 Mart’ta #EvdenDeğiştir sloganı ile 12 arkadaşı ile birlikte Derin Yoksulluk Ağı’nı kurarak yaklaşık 3 bin aileye online alışverişle gıda gönderilmesini sağladı.
Erdem Vardar (Yuva Derneği Kurucu Direktörü ve Ulusal Gönüllülük Komitesi Eş Genel Sekreteri) Yuva Derneği'nin kurucusu ve yöneticisidir. 1998 yılından bu yana çevre ve insan hakları konularında gönüllü, aktivist, proje yöneticisi ve araştırmacı olarak yer alıyor. Greenpeace ve Uluslararası Af Örgütü gibi kurumlarda çalıştı, Alman Yetişkin Eğitimi Merkezleri Birliği'nin beş yıl süreyle Türkiye ülke direktörlüğünü yaptı. Yaklaşık 15 yıldır yetişkin eğitimi ve küresel yurttaşlık eğitimi konularıyla ilgileniyor. Aynı zamanda gönüllü olarak Ulusal Gönüllü Komitesi'nin Eş Genel Sekreterliği görevini yürütüyor.
Moderatör: Emre Keskin (AFS Gönüllüleri Derneği Yönetim Çemberi Başkanı) AFS ile bir yıl Macaristan'da yaşadıktan sonra kültürlerarası öğrenmeye olan ilgisinden ötürü bu alanda çalışmaya karar verdi ve yaratıcı öğrenme ajansı olan Eğitmen Panda'yı kurdu. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. Aynı zamanda Özyeğin Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisidir. Son 2 senedir AFS Gönüllüleri Derneği'nin Merkez Çemberi'nde başkanlık görevini sürdürmektedir.
Etkinliğe kayıt olmak için linke tıklayınız.
Yakın zamanda hayata geçen çevrimiçi eğitim platformu Kültürlerarası Etkileşim Akademisi’ne ulaşmak için: karedemi.org