Image
Kaos GL Dergisinin 119. sayısı “yeni medya” dosyası ile çıktı. Arap Baharı’nın esintisi ile Tunus’un yasemin kokularının harmanlanlandığı Temmuz-Ağustos sayısı kitapçılarda yerini aldı.
Kaos GL Dergisinin 119. sayısı “yeni medya” dosyası ile çıktı. Arap Baharı’nın esintisi ile Tunus’un yasemin kokularının harmanlanlandığı Temmuz-Ağustos sayısı kitapçılarda yerini aldı.
Gündemine “yeni medya”yı alan Kaos GL Dergisinin bu sayısında sosyal medya ağları, sosyal dönüşüm, medyanın gücü ve ufukta yaklaşan internet sansürü tek tek ele alınıyor.
2007’den bu yana LGBT haber gündeminin takibini yapan ve yer yer gündemin ta kendisini oluşturan kaosgl.org’un editörleri Ali Erol ve Barış Sulu, “Kaos GL haber sitesinin derdi ne ola” sorusunu cevaplıyor.
“Yeni Medya” dosyasını açan Kaos GL Dergisinin 119. sayısındaki diğer başlıklar ise şöyle:
“22 Ağustos’tan itibaren internete giydirilecek olan 5 beden küçük giysilerin hesabını Neyir Zerey tuttu ve “Sansürlerden Sansür Beğen”meye bizleri davet etti. “İnternet güvenliği” teriminin kullanıcıyı denetleme ve gerektiğinde fişlemedeki yansımalarını Alternatif Bilişim Derneği adına Mutlu Binark resmetti. Dosyanın diğer konuklarından Ayşe Düzkan “medyanın eşcinselleri”; Halil Türkden dile gelen medya; Funda Başaran sendikalar ve yeni iletişim teknolojileri üzerine yazdıklarıyla bizleri selamladı. Aylarca esip gürleyen ve neredeyse taş üstünde taş bırakmayan Arap Baharı’nın sosyal medya ağlarına olan temasını Gülseren Adaklı, Irmak Özınanır ve Sarphan Uzunoğlu kaleme aldı.”
Erdal Partog’un İstanbul bağımsız milletvekili “Sırrı Süreyya Önder’in farkı” üzerine kaleme aldığı değerlendirme ve Erkan Altay’ın, seçildikten sonraki ilk vaadi “insan haklarından sorumlu gölge bakan” olarak çalışmak olan milletvekili Şafak Pavey ile gerçekleştirdiği söyleşi de derginin yeni sayısında okunabilir.
İlker Cihan Biner, hem Bandista hem de en son “Bazuka”nın yazarı olan Murat Uyurkulak ile görüştü.
Yeliz Kızılarslan, dergiye tat katan “tadımlık” yazısını Murathan Mungan’ın son kitabı “Şairin Romanı”na ayırdı. Elif İnal, 6. Kadın Kadına Öykü Yarışma’sının birincilik ödülü kazanan öyküsü “Mim” ile okuyucuyla buluştu.
Kaos GL Dergisi, 15 Temmuz 2008’de öldürülen Ahmet Yıldız’ı unutturmamak adına, Metehan Özcan’ı “nedenahmet” çalışmasıyla hem derginin kapağına hem de “Umum” sayfasına konuk ediyor.
Gelecek sayının dosya konusu “Mekân”
120. sayının “dosya” konusu ise “Mekân”. Eylül-Ekim dosyasında, LGBT’lerin cinsiyetlendirilmiş bir pratik olarak mekânda/kentte görünmez varlığı, gettolaşma olgusu ve mekânın dönüşümü tartışma konusu yapılacak.
119. SAYI İÇİNDEKİLER
Katilleri Bulmayan Suç Ortağıdır!
LGBT Gündem
Trans Onur Yürüyüşü
Seçim: AKP Kazandı; Blok, 36 milletvekili çıkardı
Söyleşi: Mecliste Şafak Sökecek
Şafak Pavey/Erkan Altay
12 Haziran Seçimlerinde Sırrı Süreyya Önder Farkı, Erdal Partog
Söyleşi: “Hep birlikteyiz. Bunun daha ötesi yok!”, Bandista/İlker C. Biner
Dosya: Yeni Medya
Devrimlerin İncil’i, Sivil İtaatsizlik ve Sanaldan Gerçeğe İsyan, Sarphan Uzunoğlu
Konuşan Medya, Halil Türkden
Arap Baharı ve Sosyal Medya: Sıradan İnsanları Teknoloji mi Özgürleştiriyor?, Can Irmak Özinanır
Medyanın Eşcinselleri, Ayşe Düzkan
Söyleşi: Jiyan, Bir İsyanın Adı
Umum: “nedenahmet”, Metehan Özcan
Sansürlerden Sansür Beğenmek, Neyir Zerey,
Biz de İnternetin Güvenli Kullanımını İstiyoruz! Ama Türkiye’ye Ayrı İnternet Ol(a)maz!, Alternatif Bilişim Derneği
Sosyal Medyanın “Devrimci” Gücü Üzerine Genel Bir Değerlendirme, Gülseren Adaklı
Sendikalar ve Yeni İletişim Teknolojileri: Faustian Bir Anlaşma Mı?, Funda Başaran
Söyleşi: kaosgl.org, Ali Erol & Barış Sulu
Tadımlık: Murathan Mungan’dan “Şairin Romanı”, Yeliz Kızılarslan
Söyleşi: “Homofobi, metastaz yapmış kanser gibi. İliklere, kemiklere işlemiş!”, Murat Uyurkulak/İlker C. Biner
Kadın Kadına Öykü Yarışması Birincisi: Mim, Elif İnal
Homofobi Karşıtı Buluşma 17 Şehir ile 19 Kampüse Taşındı
İlgili Eğitim