İzmirli Girişimci Kadınlar Derneği, kadınlara kendi işlerini kurma konusunda yol gösteriyor.
İzmirli Girişimci Kadınlar Derneği, kadınlara kendi işlerini kurma konusunda yol gösteriyor. Derneğin başkanı Arzu Şenol, ev kadınlarını istihdama katmak için kooperatif kuracaklarını söyledi.
İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, İzmir Valiliği, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) ortaklığında gerçekleştirilen iş dünyası, sivil toplum ve ev hanımlarından oluşan 100 kadının bir araya getirildiği "İzmir'in Girişimci Kadınlar Projesi"ne katılan kadınlar tarafından kurulan İzmirli Girişimci Kadınlar Derneği, girişimci ruha sahip kadınları iş sahibi yapmak için kolları sıvadı. Derneğin başkanı olan ve hobi olarak kuklalarla başladığı kostüm tasarımcılığı işini şirkete çevirerek başarılı bir girişimcilik örneği sergileyen Arzu Şenol, evdeki kadını istihdama katmak için kooperatif kuracaklarını söyledi.
Derneğin 2010 yılı Nisan ayında kurulduğunu anlatan Şenol, "İş dünyası ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile ev hanımlarından oluşan 100 kadının bir araya getirilerek, üretmeleri, istihdam yaratmaları ve ekonomik açıdan daha etkin konuma gelmeleri için kooperatif, dernek ve şirket oluşumu süreçlerine yönlendirilmesi amacıyla İzmir Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde desteklenen İzmir'in Girişimci Kadınlar Projesi'ni yürüttük. Proje tamamlandıktan sonra da çalışmayı devam ettirmek için bu projeye katılan 40 kadın bir araya gelerek İzmirli Girişimci Kadınlar Derneği'ni kurduk" diye konuştu.
Dernek olarak kendi işini kurmak isteyen kadınlara destek olmak, proje üretmek ve girişimcilik ruhu taşıyan kadınlara yol göstermek amacıyla yola çıktıklarını belirten Şenol, "Derneğimizin en büyük projesi özellikle ev hanımlarının da istihdamını sağlamak, onların da ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla bir kooperatif kurmak. Kooperatif çatısı altında kadınların dayanışmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Kadınlarımız için bir merkez hazırlayacağız ancak bunun için sermayeye ihtiyacımız var" bilgilerini verdi. Şu anda derneklerinin 40 üyesi olduğunu hatırlatan Şenol, üye sayılarını artırmak için çalıştıklarını dile getirdi. Şenol, kadınların iş dünyası ve sosyal hayatta aktif hale gelmesi için projeler üreteceklerini ifade etti.
Zeytin Kostüm ihracata hazırlanıyor
Kendisi de 'İzmir'in Girişimci Kadınları Projesi'nde eğitim alan Arzu Şenol, sevdiklerine hediye etmek için yaptığı kuklalarla başladığı tasarımcılığı kostüm tasarımına dönüştürdü ve kendi şirketini kurdu. Şenol, 'Zeytin Kostüm' adını verdiği atölyede çiçek, meyve, sebze kostümlerinden masal kahramanlarına ve meslek kıyafetlerine, halk oyunları kostümlerinden ülke kostümlerine, tiyatro kostümlerinden el kuklaları, masklar, sahne dekorları ve aksesuarlara kadar çok çeşitli tasarımlar yapıyor. Yeşilyurt semtinde açtığı atölyesini işlerin büyümesiyle Hatay'a taşıyan Şenol, ihracata da hazırlanıyor. Almanya ve Danimarka'ya numune gönderen Şenol, İzmir'deki okullar, tiyatro grupları tarafından aranan bir isim haline geldiğini, yaptığı kaliteli ürünlerin yurtdışında da ilgi göreceğine inandığını sözlerine ekledi.