Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

Gençlik Çalışmaları Akademisi Odak Grup Görüşmelerine Çağırıyor

Toy Gençlik Derneği koordinasyonunda yürütülen Gençlik Çalışmaları Akademisi Projesi, Gençlik Çalışanlarının İhtiyaçları Araştırması için düzenleyeceği odak grup görüşmelerine gençlik çalışanlarının katkılarını bekliyor. Çevrimiçi yürütülecek olan odak grup toplantılarına  Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’nde gençlik çalışmaları yürüten kurum/kuruluşların temsilcilerinin katılımı bekleniyor.  Odak grup görüşmelerine katılmak için gerekli olan tanışma formu için lütfen tıklayınız.

Toy Gençlik Derneği koordinasyonunda yürütülen Gençlik Çalışmaları Akademisi Projesi, Gençlik Çalışanlarının İhtiyaçları Araştırması için düzenleyeceği odak grup görüşmelerine gençlik çalışanlarının katkılarını bekliyor. Çevrimiçi yürütülecek olan odak grup toplantılarına  Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’nde gençlik çalışmaları yürüten kurum/kuruluşların temsilcilerinin katılımı bekleniyor. 

Odak grup görüşmelerine katılmak için gerekli olan tanışma formu için lütfen tıklayınız.

Proje Hakkında

Gençlik Çalışmaları Akademisi, gençlik alanında çalışan ve çalışmak isteyen gençler ile gençlik alanını güçlendiren bir projedir. Sabancı Vakfı Hibe Programı tarafından desteklenen proje, Toy Gençlik Derneği koordinasyonunda; Çanakkale Koza Gençlik Derneği, GAP Gençlik Derneği, Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği ve Youthsen ortaklığıyla devam etmektedir.

Gençlik Çalışmaları Akademisi projesi altında gerçekleştiren Gençlik Çalışanlarının İhtiyaçları Araştırması ile, alanda çalışan gençlik çalışanlarıyla görüşmeler gerçekleştirip, gençlik alanının ihtiyaçlarını bölgesel ve ulusal düzeyde analiz etmeyi hedeflemekteyiz. Ayrıca gençlik çalışanlarının çalışma koşulları, motivasyonları ve alanda yaşadıkları sorunlara ilişkin veriler toplanarak, gençlerle çalışan örgütlenmeler başta olmak üzere tüm paydaşların ilgili verilerden yararlanmaları sağlanacaktır.

Odak grup görüşmesi için belirlediğimiz kriterlere (gençlerle aktif olarak çalışan, gençlik çalışmalarına hakim, alandaki ihtiyaç ve problemlerin farkında olan gençlik çalışanları) uygun olan tüm gençlik çalışanlarının araştırmada yer alması sadece ilgili araştırma için değil aynı zamanda gençlik çalışmalarının geleceği için de önem taşımaktadır.

Bu kapsamda 2019 yılı içerisinde Marmara, Ege ve İç Anadolu Bölgesi’nde gerçekleştirilen 4 odak grup görüşmesine, gençlik sivil toplum örgütlerinin yanı sıra gençlik ve spor kulüpleri, gençlik meclisleri ve gençlik merkezleri gibi farklı alanlarda gençlik çalışmaları yürüten yapılardan da gençlik çalışanları katıldı.

COVID-19 salgını nedeniyle görüşmelerimize çevrim içi olarak devam edecek olup; Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’nde gençlik çalışmaları yürüten kurum/kuruluşların temsilcileri ile devam etmeyi planlamaktayız.

Çevrim içi uygulamalar üzerinden gerçekleşecek görüşmeler yaklaşık 2 saat 30 dakika sürmekte olup, katılımda yoğunluk yaşanması durumunda toplantı sayıları arttırılacaktır.

Bölgelere göre düzenlenecek odak grup görüşmelerinin Haziran ve Temmuz ayları içerisinde yapılması planlanmakta olup form yanıtlarına göre toplantı gün ve saati belirlenerek katılımcılar ile iletişime geçilecektir.

İlgili Dosyalar:

  1. BAŞLIK YOK [PNG] [358.33K]
Share
İlgili Eğitim