Ana içeriğe atla
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Gençlerden Partileri Birleştiren Kampanya

Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından 30 Mart Yerel Seçimlerine yönelik olarak başlatılan “Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler” kampanyası partileri ve adayları biraraya getirdi.

İçerik Alınlık Resmi

Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından 30 Mart Yerel Seçimlerine yönelik olarak başlatılan “Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler” kampanyası partileri ve adayları biraraya getirdi.

Ulusal Gençlik Parlamentosu bugün bünyesinde 61 ilden 48 Gençlik Meclisi, 58 Gençlik alanında faaliyet gösteren STK, 53 Üniversite Öğrenci Topluluğu toplamda 159 üye kuruluşu bulunduruyor.

Kampanya dahilinde belirlenen il kampanya temsilcileri ile kentlerde bulunan tüm belediye başkan adaylarının “Genç Dostu” olması hedefleniyor. Bu nedenle de tüm adaylar ile “Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler” iyi niyet sözleşmeleri imzalanıyor.

Bugüne kadar kampanya dahilinde 49 ilde 191 Belediye Başkan Adayı ile iyi niyet sözleşmeleri imzalandı.

{{{youtube>jW6ktgMpOXc}}}

Farklı Partilerin Adayları Gençler İçin Aynı Sözleri Verdiler

Kampanya kapsamında farklı siyasi görüşe sahip belediye başkan adayları biraraya geldi ve imzaladıkları iyi niyet sözleşmeleri ile kenti gençlerle birlikte yönetmeye söz verdiler.

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir gibi farklı görüşe sahip belediye başkan adayları gençler için aynı sözleri verdiler.

Seçildikleri takdirde kenti gençlik ihityaçlarına gore planlayacaklarına ve genç dostu bir kent ve yönetim anlayışı yaratacaklarının sözlerini vererek iyi niyet sözleşmelerini imzaladılar.

Genç Dostu Kentler

30 Marttan Sonra Genç Dostu Kentler Geliyor

Bugüne kadar sürekli söylenen genç dostu kent kavramı ilk defa bu kampanya kapsamında tanımlanmış oldu. Yerel seçimler sonrası kentler gençlik ihtiyaçlarına gore tekrardan planlanacak.

Genç Dostu Kent Nedir?

Genç Dostu Kentler,
Gençlerin;
• Sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere
• İstihdam olanaklarına
• Kaliteli, kapsamlı kentsel hizmetlere (ulaşım, konut, güvenlik, vb)
• Şiddete maruz kaldıkları takdirde haklarını güvence altına alacak mekanizmalara
• Yerel yönetimlerin planlama ve karar süreçlerine katılımını ve erişimini sağlayarak
• Genç kadınlar ve genç engelliler ile birlikte kentsel yaşamın tüm alanlarında eşit bir biçimde yer almasını destekleyen kentlerdir.
Özetle, kentin sunduğu ekonomik, sosyal ve siyasi fırsatlardan kentte yaşayan Gençlerin eşit bir biçimde yararlanabileceği kentlerdir.

Tüm Adaylara Genç Dostu Olmaları Konusunda Çağrı

Bizler farklı görüş ve yaşam biçimlerini benimsemiş paylaşımcı, gönüllülük bilinciyle gençler için ortak hareket eden, ihtiyaç ve sorunları ortaya koyarak katılımcı ve uzlaşmacı çözüm üreten yenlikçi, dinamik ve gelişimin savunucusu olan gençleriz.
Kalkınmanın öncü aktörleri olan gençlerin desteklendiği bir kamu yaklaşımının ihtiyacını görmekteyiz.

Gençlerin demokratikleşme süreçlerine katılımını bir gereklilik olarak gören tüm siyasi partilerin belediye başkan adaylarının GENÇ DOSTU bir KENT oluşturulması konusunda sorumluluk alması gerekmektedir.

Homojen bir grup olmayan gençliğin farklı ihtiyaç ve önceliklerine cevap verebilecek, Gençliğin bakış açısını yansıtacak bütüncül bir gençlik politikası ile GENÇ DOSTU KENT ‘i destekleyen bütün GENÇ DOSTU BAŞKAN adaylarını iyi niyet sözleşmesini imzalamaya çağırıyoruz.

BİZLER SADECE GELECEĞİN LİDERLERİ DEĞİL BUGÜNÜN DE ORTAKLARIYIZ!

Ulusal Gençlik Parlamentosu Yürütme Kurulu
İletişim:
İsmail METİN ( Ulusal Gençlik Parlamentosu Yürütme Kurulu Üyesi )
[email protected]
05378727016

İlgili Dosyalar:

  1. Genç Dostu Kentler [JPG] [80.63K]
Share
İlgili Eğitim