Greenpeace, ABD Ankara Büyükelçiliği Tarım Müsteşarı Clay Hamilton’ın GDO’larla ilgili yaptığı olumlu açıklamalara tepki gösteriyor.
Clay Hamilton dün verdiği bir röportajda “Türkiye’de biyoteknoloji duygusal bir konu” diyerek GDO’lara karşı ülkemizde var olan haklı hassasiyeti küçümseyen ifadeler kullanmıştı.
Greenpeace Akdeniz Tarım Kampanyası Sorumlusu Tarık Nejat Dinç ABD Büyükelçiliği Tarım Müsteşarı’nın açıklamalarını şu sözlerle değerlendirdi: “Türkiye’ye GDO’ların girmesini istemeyen milyonlar duygusal mı davranıyorlar bilemem, ama ABD’li GDO üreticisi tohum şirketlerinin çıkarlarını korumaya çalışan sayın Hamilton’un açıklamalarının 'tamamen duygusal' olduğu aşikar! Ancak Biyogüvenlik Kurulu’nun yem amaçlı kullanılmak üzere genetiği değiştirilmiş 9 mısır çeşidiyle ilgili başvuruyu karara bağlaması beklenen şu günlerde sayın Hamilton’un kamuoyunu etkilemeye yönelik bu açıklamaları talihsiz olduğu kadar da manidardır. GDO’lardan kaynaklanan riskleri kontrol etmek amacıyla hazırlanan Cartagena Biyogüvenlik Protokolü’ne Dünyanın 163 ülkesi imza attı. Ancak bu 163 ülke arasında Amerika Birleşik Devletleri yok!” dedi.
Greenpeace Clay Hamilton’un GDO’ları öven açıklamalarını Dünya üzerinde en büyük GDO üreticisi ülke olan ABD’nin, Türkiye’deki GDO karşıtı hareketten rahatsız olmasının ve pazar kaybetme kaygısının bir göstergesi olarak görüyor.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25339191/
İlgili Dosyalar:
- gdo [JPG] [4.83K]