Skip to main content

"Bir Umut Arıyoruz”: Adıyaman Gençlerinin Deprem Sonrası İhtiyaçları Raporu

Dayanışma İnsanları Derneği Adıyaman'da gençlerin deprem sonrası durumu ve ihtiyaçlarını ele aldığı Bir Umut Arıyoruz”: Adıyaman Gençlerinin Deprem Sonrası İhtiyaçları Raporu'nu yayınladı.
Author / Editor:
Mehmet İlhanlı
Tuna Semir Akpınar
Publishing Date:
2024
Subject/Topic:
Dayanışma
Gençlik
Language:
Türkçe
Publisher:
Dayanışma İnsanları Derneği
Kahta Değişim Merkezi Derneği
Sürdürülebilir Kalkınma için Yenilikçi Çözümler Derneği
Share

6 Şubat Depremlerinde en çok etkilenen kentlerden biri olan Adıyaman'da yaşayan gençlerin karşılaştığı zorluklara ve ihtiyaçlarına ışık tutmak için Dayanışma İnsanları Derneği tarafından hazırlanan bu yeni araştırma; geçen 16 ay boyunca hayatta kalanların, “Yüzyılın Felaketi” olarak adlandırılan afetin duygusal ve fiziksel sonuçlarıyla mücadele etme biçimlerini, afet sonrası iyileşme ve toparlanma süreçleri açısından kritik öneme sahip olmasına rağmen ihtiyaçlarının çoğu zaman diğer demografik grupların gölgesinde kalan gençlerin zorlu mücadelesini aktarıyor. Rapor, gençlerin deneyimlerini paylaşabilecekleri ve ihtiyaçlarını doğrudan ilgili makamlara aktarabilecekleri bir platform sağlayarak, gençleri afet yönetim süreçlerinde pasif bağımlılardan aktif aktörlere dönüştürmeyi amaçlıyor.
Mayıs 2024'te gerçekleştirilen saha çalışması, genç fikirlerin afet öncesi, esnası ve sonrası stratejilere entegre edilmesinin acil ihtiyacını vurguluyor. Rapor; gençlerin afet sonrası deneyimlerini paylaşabilecekleri bir alan yaratmak, ihtiyaçlarını aracı aktör olmadan iletebilmelerini sağlamak ve genç katılımcı afet yönetim planlamalarını görünür kılmak olmak üzere üç temel amaçla yazılmış. Adıyaman'a odaklanan araştırma, yalnızca şehrin kendine özgü zorluklarını vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda afetten etkilenen veya etkilenebilecek diğer bölgelere de uygulanabilecek gençleri kapsayan afet yönetimi için bir çerçeve de sunuyor.

Image
YouTube Kanalı
Image
YouTube Kanalı

STGM YouTube Channel

On the STGM YouTube Channel, you can find various tutorials, presentations and current discussions on civil society. Check out our channel now and subscribe.

July 2024