6 Şubat Depremlerinde en çok etkilenen kentlerden biri olan Adıyaman'da yaşayan gençlerin karşılaştığı zorluklara ve ihtiyaçlarına ışık tutmak için Dayanışma İnsanları Derneği tarafından hazırlanan bu yeni araştırma; geçen 16 ay boyunca hayatta kalanların, “Yüzyılın Felaketi” olarak adlandırılan afetin duygusal ve fiziksel sonuçlarıyla mücadele etme biçimlerini, afet sonrası iyileşme ve toparlanma süreçleri açısından kritik öneme sahip olmasına rağmen ihtiyaçlarının çoğu zaman diğer demografik grupların gölgesinde kalan gençlerin zorlu mücadelesini aktarıyor. Rapor, gençlerin deneyimlerini paylaşabilecekleri ve ihtiyaçlarını doğrudan ilgili makamlara aktarabilecekleri bir platform sağlayarak, gençleri afet yönetim süreçlerinde pasif bağımlılardan aktif aktörlere dönüştürmeyi amaçlıyor.
Mayıs 2024'te gerçekleştirilen saha çalışması, genç fikirlerin afet öncesi, esnası ve sonrası stratejilere entegre edilmesinin acil ihtiyacını vurguluyor. Rapor; gençlerin afet sonrası deneyimlerini paylaşabilecekleri bir alan yaratmak, ihtiyaçlarını aracı aktör olmadan iletebilmelerini sağlamak ve genç katılımcı afet yönetim planlamalarını görünür kılmak olmak üzere üç temel amaçla yazılmış. Adıyaman'a odaklanan araştırma, yalnızca şehrin kendine özgü zorluklarını vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda afetten etkilenen veya etkilenebilecek diğer bölgelere de uygulanabilecek gençleri kapsayan afet yönetimi için bir çerçeve de sunuyor.
STGM YouTube Channel
On the STGM YouTube Channel, you can find various tutorials, presentations and current discussions on civil society. Check out our channel now and subscribe.