Emet Değirmenci, geçen sene `Yerel Üret Üret-Yerel Tüket` başlıklı eğitimler yapmıştı. Bu eğitim, bu sene 22-28 Temmuz tarihlerinde TaTuTa Çiftliği Pastoral Vadi'de sunulacak. Kursun yalnızca yerel tatları duyumsamaya değil aynı zamanda kırla kent arasındaki organik bağın güçlenmesine katkıda bulunması amaçlanıyor.
1. GÜN / Yörenin En Önemli Endemik Bitkilerini Tanıma
-Yerel rehberler eşliğinde sığla ağacı, sığla ormanlarının önemi ve yerel orkideler Yerel Ekolojik Beceriler
-Çit yapım teknikleri
-Yerel şifalı otlar
2. GÜN / Yerel Ekolojik Mimari Deneyimi
-Kerpic yapımı ve bagdadi yapıları anlama
-Bir köy evi duvarı onarımı
3. GÜN / Yerel El Becerileri
-Sepet örme ve ahşap kaşık yapımı
-Kece yapımı
-Testi- çanak çömlek yapım teknikleri
-Halı kilim dokuma
-İmbikle antiseptik sabun yapımı
4. GÜN / Kışlık yiyecek yapımı
-Erişte, reçel ve turşu yapımı
-Yerel Ekolojik Yiyecek Yapımı
-Keskek döveme, köy baklavası, yoğurt, mantı, tarhana ve peynir yapımı
5 GÜN / Yerel ürünler ve eğlence eşliğinde YANIKLAR PANAYIRI
5. gün akşamı, müzik eşliğinde yaptığımız yiyeceklerle beraberliğimizi kutluyoruz!
6. GÜN / Yerel Kültürü Tanıma Gezi Günü
-Kargıda Yörük Müzesi ve yerel böğürtlen suyu tadımı
-Kayaköy (Karminesos/Levissi) açık hava müzesi
- Eski geleneksel dokumacılığın yaşatıldığı Yeşil Üzümlü Kasaba gezisi
7. Gün / Doğa ve Deniz Günü
Yerel çam ağaçlarının denizle buluştuğu koylarda yüzülecek tekne gezisi.
Kurs sonunda herkes yapabildiği küçük şeyleri (yiyecek dahil) yanında anı olarak götürebilecek.
Koordinasyon:
Emet Değirmenci - Avustralya`dan Ekoturizm diploma sahibi
http://kendineyeterlitoplum.wordpress.com/emet-degirmenci/
Bilgi ve Kayıt:
E-mail: <[email protected]>
Tel: +90 252 633 6627