Ana içeriğe atla

Türkiye’de Gençlik Çalışanlarının Hak Temelli Çalışma Algısı Araştırma Raporu

Türkiye’deki gençlik çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen ve “Türkiye’de Gençlik Çalışanlarının Hak Temelli Çalışma Algısı Araştırması”nın saha raporu yayınlandı. Türkiye'de bu konuda yapılan ilk araştırma olan çalışma gençlik çalışanlarının insan hakları, gençlik hakları ve ayrımcılıkla mücadele algıları konularına dair önemli veriler sunuyor. 
Yazar / Editör:
Seda Şahin
Melisa Demirkıran
Sadık Demirbağ 
Yayın Yılı:
2020
Konu:
Gençlik
Yayım Dili:
Türkçe
Yayınlayan:
Pi Gençlik Derneği
Share

248 gençlik çalışanı ile yapılan araştırmaya dayanan raporda öne çıkan sonuçlardan bazıları şöyle; 

- Gençlik çalışanlarının insan hakları ve ayrımcılıkla mücadele konusunda bilgi birikimleri incelendiğinde toplumsal standartların üzerinde, daha duyarlı, çağı yakalamış ve vizyoner olduğu görülmektedir. Ancak bununla sahip oldukları g bu bilgi, beceri ve deneyimleri gençlere aktarma konusunda yetersiz kaldıkları görülmektedir.

- Ayrımcılığa neden olan durumlar incelendiğinde, gençlik çalışanlarının ilk beş sırada; cinsel yönelime/cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılık, siyasi görüşe dayalı ayrımcılık, mülteci/- göçmen statüsü nedeniyle ayrımcılık, cinsiyete dayalı ayrımcılık (Kadın/Erkek) ve dini inanca/inançsızlığa dayalı ayrımcılık konusunda sorunlar yaşadığını görülmektedir.

- Gençlik çalışanı kavramının toplum içerisinde yer edinmiş olamaması, verimliliği düşüren en önemli etkenlerden birisi olabilir. Bu noktada gençlik çalışanı kavramının mesleki olarak betimlenmemiş olması nedeniyle ürettikleri projelerin toplum nezdinde yeterince anlaşılamadığı ve karşılık göremediği ifade edilmektedir.

Image
YouTube Kanalı
Image
YouTube Kanalı

STGM YouTube Kanalı

STGM YouTube Kanalı'nda çeşitli eğitimler, sunumlar ve sivil alana dair güncel tartışmalar yer alıyor. Kanalımızı şimdi inceleyin, abone olun.

Ocak 2025