Ana içeriğe atla

Çocuk Hakları Alanında Çalışan Sivil Toplum Örgütleri için Yerel Savunuculuk Rehberi

Yerel İzleme Araştırma ve Uygulama Derneği (YERELİZ) Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği desteği ile Kapsayıcı ve Dayanıklı Kentler için Kaynak Üretimi Projesi kapsamında  Kapsayıcı Kentler için Savunuculuk Seti’nin ilk rehberini "Çocuk Hakları Alanında Çalışan Sivil Toplum Örgütleri için Yerel Savunuculuk Rehberi" başlığıyla yayımladı.
Yazar / Editör:
Ceren Suntekin
Halim Kır
Yayın Yılı:
2020
Konu:
Çocuk Hakları
Yayım Dili:
Türkçe
Yayınlayan:
Yerel İzleme Araştırma ve Uygulama Derneği
(YERELİZ)
Share

Çocuk Hakları Alanında Çalışan Sivil Toplum Örgütleri için Yerel Savunuculuk Rehberi'nde yerel yönetimlerin çocuk haklarının hayata geçirilmesinde en önemli ve potansiyel taşıyan kurumlardan biri olduğu vurgulanırken, rehberde çocuk hakları alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin belediyelerle iletişimde başvuracakları dayanaklar ve kolaylaştırıcı ipuçları yer alıyor.

Rehberde Hangi Başlıklar Var?

Beş bölümden oluşan Çocuk Hakları Alanında Çalışan Sivil Toplum Örgütleri için Yerel Savunuculuk Rehberi'nin giriş bölümünde Çocuk Hakları ve Çocuk Hakları Sözleşmesinin 4 temel ilkesi açıklanıyor.  İkinci bölümde çocuk hakları temelli yaklaşımın belediyelerle ilgilisi ele alınırken, üç ve dördüncü bölümlerde belediyelerle nasıl iş birliği geliştirilebileceği ve belediyelerle ilişkili mekanizmalar anlatılıyor. Rehberin son bölümünde ise iyi örnekler yer alıyor. 

Image
YouTube Kanalı
Image
YouTube Kanalı

STGM YouTube Kanalı

STGM YouTube Kanalı'nda çeşitli eğitimler, sunumlar ve sivil alana dair güncel tartışmalar yer alıyor. Kanalımızı şimdi inceleyin, abone olun.

Aralık 2024