Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

Doğal ve Kültürel Mirasın Grafik Yolculuğu

ÇEKÜL Vakfı’nın doğa ve kültür değerlerini koruma mücadelesine afiş tasarımlarıyla destek veren sanatçıların gönüllü, özverili çalışmaları Cihangir White Mill Cafe’de 2 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında sergilenecek. ÇEKÜL Afişleri, 2 Mayıs’ta yapılacak açılışla İstanbullularla buluşacak.

ÇEKÜL Vakfı’nın doğa ve kültür değerlerini koruma mücadelesine afiş tasarımlarıyla destek veren sanatçıların gönüllü, özverili çalışmaları Cihangir White Mill Cafe’de 2 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında sergilenecek. ÇEKÜL Afişleri, 2 Mayıs’ta yapılacak açılışla İstanbullularla buluşacak.

AFİŞ bir konuya dikkat çekmek, haberdar etmek ve bazen de kitleleri harekete geçirmek için kullandığımız en çarpıcı iletişim araçlarından biri. Sivil toplum örgütlerinin, kültür-sanat etkinliklerinin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan afişler, asıldığında günceli, arşivlendiğinde ise bir dönemi anlatan önemli bir belge. 

Grafik tasarımın ustaları ve gençlerini çatısı altında buluşturabilen ÇEKÜL’ün “Doğal ve Kültürel Mirasın Grafik Yolculuğu” isimli sergisinde, Ali Akdamar, Semih Balcıoğlu, Yetkin Başarır, Suat Demirel, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Göksel Günaydın, Kağan İşmen, Ayşe Karamustafa, Sadık Karamustafa, Metin Keskin, Tan Oral, İbrahim Özdemir, Ersu Pekin, Ahmet Salman ve Erkal Yavi; ÇEKÜL’ün son dönem afişlerini tasarlayan Seda Aral, Buket Çetin, Yeşim Dizdaroğlu, Gönül Göze ve Asiye Kayıkçı’nın tasarladıkları afişler, çıkış hikâyeleri ve bir döneme vurgu yapan görsel zenginlikleriyle Cihangir White Mill duvarlarında bir ay boyunca İstanbullularla buluşacak.  

ÇEKÜL’ün Anadolu örgütlenmesiyle koruma hareketini ülkenin dört bir köşesinde geniş kitlelerle buluşturan afişler sulara, ormanlara, eski konaklara, hanlara, endüstri mirasına dikkat çekmişti. Doğal ve kültürel mirasın korunmasına “grafik tasarım” ile destek olan bu çok önemli çalışmalar geçmişten günümüze grafik dilindeki değişimi gözlemlemek açısından da eşsiz bir fırsat sunuyor. Etkinlik boyunca ÇEKÜL Afişleri üç temada sergilenecek: Çevre, Kent ve Eğitim. Son yıllarda genç tasarımcılar tarafından üretilen güncel afişlerden oluşan kolaj, ÇEKÜL tarihine kısa bir bakışı yansıtan kısa film ve White Mill’in bahçesinde, Nevizade’deki 120 yıllık tarihi ÇEKÜL Evi’nden objelerle hazırlanacak köşe ile zenginleştirilecek “Doğal ve Kültürel Mirasın Grafik Yolculuğu” sergisi 10 Haziran’a kadar görülebilir.

Bilgi Notu:

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen,

ÇEKÜL kurulduğundan bu yana, çok boyutlu yaklaşımlarla toplumu egemen kılan sanat ve kültür insanlarının gönülden-özverili desteğiyle, düzeyli bir gelecek için çeşitli ölçeklerde çalışmalar yürütüyor. Kentlerin kimliklerini bulma çabaları, birikimli insanların kültürün en önemli aşaması olan sanat etrafında buluşmasıyla bütünlüğe ulaştı. ÇEKÜL’ün yürüttüğü çalışmalar, sanatçıların karşılıksız armağanlarıyla halkla buluştu; çünkü kentlerin kültür düzeyi, sanatla donatılmış çalışmalarla yükselebilir ancak. Bugüne kadar yanımızda olan sanat-kültür-düşün insanlarının üretimleri, kentlerin ruhunu simgelerle ortaya çıkarmalarında yol gösterici oldu. 21 yıldır ÇEKÜL’ün gündemindeki başlıklar, grafik tasarımcılarının yorumlarıyla, Anadolu kentlerinde de gündem oluşturdu. Çarşılar, meydanlar, ormanlar, konaklar gibi kentlerin önemli niteliklerini vurgulayan afiş tasarımları, “Doğal ve Kültürel Mirasın Grafik Yolculuğu” başlıklı sergi ile ilk kez bir araya getiriyoruz. Sanat-kültür-düşün insanlarının özverili katkılarıyla kurulan ÇEKÜL, bu anlayışı sürdürerek üretim ve paylaşım yapmaya kararlıdır.

İletişim Bilgileri:

ÇEKÜL / Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı

t. 0212 249 6464

Ekrem Tur Sk. No.8 34435 Beyoğlu-İstanbul

[email protected]

www.cekulvakfi.org.tr

cekul

İlgili Dosyalar:

  1. cekul [JPG] [144.35K]
Share
İlgili Eğitim