Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

Buğday Derneği’nden “Organik Tarıma Giriş” Eğitimi

Buğday Derneği de merakla beklenen eğitimlere başlıyor. İlk eğitim, 4-5 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan Organik Tarıma Giriş Eğitimi.

Buğday Derneği de merakla beklenen eğitimlere başlıyor. İlk eğitim, 4-5 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan Organik Tarıma Giriş Eğitimi.

“Organik Tarıma Giriş” eğitimi, Yüksek Ziraat Mühendisi ve Organik Tarım Kontrolörü Neslihan Şimşek Kızıl tarafından verilecek. Eğitim boyunca, 0 Ekolojik Pazar’da ürünlerini satan üreticiler ve 0 Ekolojik Pazar ziraat mühendisleri de konuk konuşmacı olarak eğitime katılarak, üretim, lojistik, satış ve pazarlama tecrübelerini, kendi alanlarında yaşadıkları zorlukları aktaracaklar. Gün içerisinde konuk konuşmacı olarak katılacak olan üreticilerin uzmanlık alanlarıysa şöyle: Organik hayvancılık, süt ve süt ürünleri, organik seracılık, organik sebze ve meyve yetiştiriciliği, organik kozmetik ve temizlik ürünleri. 

Bilginin Sürdürülebilirliği için Buğday’dan Katılımcılara…

*Katılımcılara viyöl, organik kompost ve atalık tohum dağıtılarak tohumdan fide yetiştirme çalışması yapılacak. 

*Türeticinin El Rehberi, Atalık Tohumlar için Yetiştirici Rehberi, Doğa Dostu Turist ve Gönüllü Olma Rehberi kitapları, organik kumaştan bez çanta içerisinde ücretsiz verilecek. 

*Buğday Derneği’nden eğitim katılım belgesi verilecek. 

“Organik Tarıma Giriş” eğitimi içeriği:

Organik Tarım Nedir?

 *Organik tarım ilkeleri

 *Organik tarım ile konvansiyonel tarım arasındaki farklar

 *Organik tarımın ortaya çıkışı

 *Sayılarla organik tarım

 *Organik tarımın standartları

 *Pestisitlerin zararları ve vücudumuza etkileri

Organik Tarım Uygulamaları

  *Bitki koruma

  *Toprak işleme metodu

  *Tohum ekimi, tohumdan fide yetiştirme,fide ekimi

  *Atalık, Hibrid ve GDO’lu tohumlar

  *Atalık tohum nereden bulunur? Nasıl çoğaltılır?

  *Kompost hazırlama

  *Zararlılarla, yabani otlarla ve mantarla organik mücadele

  *Entegre mücadele

  *Arazi seçimi, organik tarımın yapılabileceği araziler 

  *Örnek münavebe (rotasyon/ekim nöbeti) planları

  *Arazilerde iyi uygulama örnekleri

Türkiye Yönetmeliklerine Göre Organik Tarım Sertifikasyonu

   *Sertifikasyon süreci

   *Sertifikasyon firmaları

   *Kriterler

   *Müteşebbis ve ürün sertifikaları

   *Organik tarımda devlet destekleri

   *Organik tarım yönetmelikleri

 * Et besiciliği

 * Tavukçuluk

 * İşleme ve paketleme

 * Kozmetik ve temizlik ürünleri

 * Tekstil

 * Seracılık

 * İzlenebilirlik

Türkiye’de Organik Tarım Pazarı ve Pazarlama Yöntemleri 

  *% 100 Ekolojik Pazarlar

  * Parekende

  * Zincirler

  * İnternet

  * Kutu servisleri

  * Katılımcı onay sistemleri ve topluluk destekli tarım

Organik Tüketicisi Olmak

   *Satın aldığımız ürünlerin organik olduğundan emin olabilir miyiz?

   *Organik ürün etiketleri

   *Organik ürün alırken neye dikkat etmeliyiz?

Bu Eğitim Kimler İçin Uygun?

*Doğa ve insan dostu gıda tüketmek isteyen, gıdasının tüm üretim aşamalarını öğrenmek isteyen tüketiciler 

*Bahçesinde veya arazisinde organik gıda yetiştirmek ve doğayla dost üretim yapmak isteyen hobistler

*Organik üretim/satış/pazarlama yapmak isteyen girişimciler

Eğitmen Neslihan Şimşek Kızıl kimdir?

Üniversite lisans eğitimini Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisliği Bitki Koruma Bölümü’nde 2005-2009 yılları arasında tamamladı. Lisansının son dönemini Erasmus Programı ile Slovenya Ljubljana Üniversitesi Biyoteknoloji Bölümü’nde yaptı. 2009 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde yüksek lisansa başladı. Yüksek lisans döneminde Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ile tanıştı. Gönüllülük döneminin ardından dernekte işe girdi ve iki yıl % 100 Ekolojik Pazarlarda ziraat mühendisi olarak çalıştı. 2011 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş organik tarım kontrol ve sertifikasyon kuruluşunda 3.5 yıl organik tarım kontrolörü, ürün belgelendirme bölüm sorumlusu ve eğitim sorumlusu olarak çalıştı. 2014 yılında yüksek lisans tezini TÜBİTAK-MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsünde tamamladı. 2014’te, çalıştığı kontrol sertifikasyon firmasından ayrılarak organik üretim yapmaya başladığı Ekin Organik firmasını kurdu. Şu an halen daha Ekin Organik firmasında ürün geliştirme bölümünde ve bir kontrol ve sertifikasyon firmasında organik tarım ve iyi tarım uygulamaları sertifikeri olarak çalışmaktadır.

Verdiği eğitimler: 

Dicle İlçesinde Organik Tarım Bilincini Geliştirme Projesi, Sabancı Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü, Ziya Organik Tarım İşletmeleri, A Tipi Gıda Kontrol Müfreze Komutanlığı gibi kurumlarda organik tarım, iyi tarım uygulamaları, gıda hijyeni, helal belgelendirme konuları verdiği eğitimlerin bazılarıdır.

*Eğitime katılım 20 kişi ile sınırlıdır.

Kayıt ve İletişim için:  

[email protected]  Tel: 0 533 140 81 98

Tarih: 4-5 Nisan 2015

Ücret: Buğday Derneği üyelerine (aidat borcu olmayan) 325 TL, üye olmayanlara 375 TL. 

Yer:   İlk gün Buğday Derneği Kadıköy ofisi, ikinci gün Kartal % 100 Ekolojik Pazar Yeri.

Adres Bilgileri: 

Buğday Derneği Kadıköy Ofisi: Osmanağa Mahallesi, Yoğurtçu Şükrü Sokak, A.H. Uzunal İş Merkezi, No: 48 Daire:6 Kadıköy-İstanbul

Share
İlgili Eğitim