Ana içeriğe atla
Image
başvuru
Share

Başvuru çağrısı: Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Eğitim Eğitmen Havuzu

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, gençlik alanında yürütülen eğitim projeleri ve faaliyetlerinde aktif rol alan gençlik çalışanları ve eğitmenlerin yetkinliklerini artırmak ve yeni yaygın eğitim eğitmenleriyle gençlik çalışmalarında kalite ve kapasite artışı sağlamak amacıyla yeni bir eğitim projesi başlatıyor.

Kurum bünyesinde gerçekleştirilecek eğitim faaliyetlerinin yaygın eğitim yöntemleriyle kalitesinin artırılması sağlanarak Genel Müdürlüğün koordinesinde, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve diğer paydaşlarla iş birliği halinde gençlik çalışmalarında faaliyet gösterecek bir yaygın eğitim eğitmen havuzu oluşturulacak.Türkiye’nin 81 ilinde Gençlik Merkezleri ve Genç Ofisler aracılığıyla yürütülen eğitim projeleri ile gençler için etkili öğrenme deneyimleri tasarlama ve sunma konusundaki yetkinliklerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Nitelikli İnsan Kaynağı ve Kurum Kültürü: Proje, nitelikli insan kaynağı oluşturmayı ve kurum kültürünün aktarılmasını sağlamak amacıyla deneyimli eğitmenler ve uzmanların desteğiyle kurulacak eğitmen havuzu ile öğrenmeye ve gelişmeye açık bir ağ oluşturmayı hedefliyor. Bu hedefler doğrultusunda belirlenen öncelikler ise şunlar:

  • ETS (Avrupa Eğitim Stratejisi) “Eğitmenler için Yetkinlik Modeli”: Gençlik eğitmenlerinin yeterliliklerini geliştirmek.
  • Deneyimsel Öğrenme Yaklaşımları: Eğitim yaklaşımlarının, ilkelerinin ve metodolojilerinin anlaşılmasını sağlamak.
  • Eğitmen Yeterlilik ve İhtiyaç Değerlendirmesi: Katılımcıların eğitmen olarak yeterliliklerini ve öğrenme ihtiyaçlarını değerlendirerek bu ihtiyaçların karşılandığı bir eğitim programı uygulamak.
  • Yetkin İnsan Kaynağı Oluşturma: Gençlik merkezleri başta olmak üzere, GSB bünyesinde eğitsel faaliyetler yürüten birimler ile sivil toplum kuruluşlarının öğrenme ihtiyaçlarına cevap verebilecek yetkin insan kaynağı oluşturmak.
  • Eğitim Metodolojisi ve Yapısı Eğitim metodolojisi kapsamında, deneyimsel öğrenme ve yetkinlik tabanlı öğrenme yaklaşımları öncelikli olarak kullanılması öngörülüyor. Eğitim modülü içinde yapılacak öğrenme faaliyetlerinde kendi kendini yönlendirme, yaygın ve derin öğrenme ile birlikte çevrimiçi yöntemlere de başvurulacak.

Son başvuru tarihi: 24 Temmuz 2024

*Program hibrittir. 4 yüz yüze ve 2 çevrimiçi eğitim olmak üzere toplam 6 aşamadan oluşacak. Katılımcıların adaylık statülerini tamamlamaları ve eğitmenlik sertifikasını almaları için tüm aşamaları tamamlamaları gerekmektedir.

Başvurmak için tıklayın. 

 

İlgili Eğitim