Ana içeriğe atla
Image
Demokrasi için Dünya Forumu
Share

Avrupa Konseyi Demokrasi için Dünya Forumu 2022 İçin Başvurular Açıldı

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ile iş birliği içerisinde yürüttüğümüz Örgütlenme Özgürlüğünün İzlenmesi Projemiz kapsamında uluslararası sivil toplum etkinliklerine Türkiye’den sivil toplum örgütlerinin katılımına destek olmak hedefiyle Avrupa Konseyi’nin düzenleyeceği Demokrasi için Dünya Forumu'na 7 sivil toplum örgütü temsilcisinin katılımını destekleyeceğiz.

7-9 Kasım 2022 tarihlerinde Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenecek olan Demokrasi için Dünya Forumu’na katılacak 7 STÖ temsilcisinin seyahat ve konaklama masrafları tarafımızdan karşılanacaktır.

Forum’a katılacak sivil toplum örgütleri açık çağrı usulü ile belirlenecektir. Etkinlik sırasında çeviri desteği sunulmayacağı için Forum’u izlemek için başvuru yapan STÖ temsilcilerinin, Avrupa Konseyi’nin resmi dillerinde (İngilizce ve/veya Fransızca) iletişim yeterliliğine sahip olması beklenmektedir. Bununla birlikte söz konusu tarihlerde katılımcıların Fransa’ya giriş sağlayabilecekleri geçerli bir pasaporta ve vizeye sahip olmaları tercih sebebi olacaktır.

Demokrasi için Dünya Forumu ziyareti sırasında, günlük harcamalar katılımcılar tarafından yapılan harcamanın belgelendirilmesi sonrasında, belirlenen üst limiti aşmayacak şekilde, katılımcıların banka hesaplarına ziyaret sonrası gönderilecektir. 

Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda, temsil ettiğiniz örgütün yönetim yapısından, tüm programa örgütünüz adına katılımın onayladığını belirten bir “görevlendirme mektubu” istenecektir.

Demokrasi için Dünya Forumu’na katılmak isteyenlerin başvuru yapmadan önce adresinde yer alan kayıt formunu doldurması gerekmektedir.

Demokrasi için Dünya Forumu hakkında ayrıntılı bilgiye buradan adresinden ulaşabilirsiniz.

Başvuru takvimi

Katılmak isteyen STÖ temsilcilerinin en geç 2 Ekim 2022 Pazar günü saat 23.59’a kadar başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Kabul edilen STÖ temsilcileri 9 Ekim 2022 Cuma günü e-posta ile bilgilendirilecektir. 

Başvuru Formu

Başvuru Kriterleri

Program, yerel ve ulusal düzeyde savunuculuk aktiviteleri ve kampanyaları yürüten ya da bu faaliyetleri çalışma takvimine dahil etmiş hak temelli* STÖ’lere yöneliktir.

  • Forum programında yer alan konulara yönelik faaliyetler yürütülmesi.
  • Uluslararası sivil toplum gündemine katkı vermeye yönelik çalışmalar yürütmek, uluslararası düzeyde izleme veya savunuculuk faaliyetleri yürütmek veya bu yönde hazırlıkları olmak.
  • İngilizce veya Fransızca dil yeterliliğine sahip olmak.

Değerlendirme Kriterleri

Değerlendirmede aşağıdaki kriterler baz alınacaktır.  Başvuru Formu doldurulurken aşağıda belirtilen kriterlerin sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesine imkan verecek detayda bilgi verilmesi ve genel ifadeler kullanmaktan kaçınılması önem taşımaktadır. 

  • Başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olması
  • Başvuru amacı ile program arasındaki uyum
  • Bölgesel dağılım
  • Tematik dağılım
  • Cinsiyet dengesi
  • Dil yeterliliği ve geçerli bir vizeye sahip olunması tercih nedeni olacaktır.

*Hak temelli yaklaşım, bireyleri hak sahibi özneler olarak tanımlarken, devlet kurumlarını ve giderek artan oranda özel sektörü yükümlülük sahipleri olarak belirler. Dayanağını insan hakları ilkeleri ve standartlarından alan hak temelli yaklaşım, bireyleri haklarını talep edebilmeleri ve savunmaları için, kurumların ise haklarla bağlantılı yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri için kapasitelerinin geliştirilmesini hedefler.

İlgili Eğitim