Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

"#1 Şemsiye, Kaç Çocuk Korur?" Şemsiye Hareketi Projesi

Şemsiye Hareketi Projesi, koruyucu aile kavramı etrafında şekillenen ve bu konuda farkındalık yaratmaya yönelik çalışmaları hedefine koyan, odağında sosyal medya olan bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçiriliyor.

Şemsiye Hareketi Projesi, koruyucu aile kavramı etrafında şekillenen ve bu konuda farkındalık yaratmaya yönelik çalışmaları hedefine koyan, odağında sosyal medya olan bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçiriliyor.

Haber fotoğrafı

Şemsiye Hareketi Projesi, bütün sosyal medya kullanıcılarını "koruyucu ailelik" konusunda farkındalığı arttırma yolunda hedef kitle olarak görür ve tüm kullanıcılara, bu projeye kolay bir yoldan destek verebilme imkanını sunar. 19 Mart Pazar günü başlayacak olan proje 23 Nisan Çocuk Bayramına kadar sürer.

19 Mart Hayat Sende Derneği tarafından, Türkiye'de "Ulusal Koruyucu Aile Günü" olarak tanınması önerildi. Şemsiye Hareketi projesi de bu nedenle projenin başlangıç tarihini 19 Mart olarak belirledi.

Projeye kimler katılabilir?

Türkiye ve Dünya'nın her bir köşesinden tüm kadın ve erkeklerin katılabileceği bu proje; Bursa'dan başlamakla birlikte ülkenin her köşesinde ki Koruyucu Aile Dernekleri ve Çocuk Yardım Kuruluşlarının ve tüm kurum, kuruluş ve kişilerin katılımına açıktır.

Aksiyonun başlamasından önce Medyaya aktarılmak üzere kısa bir film yapılacaktır. 10 Mart 2017'ye kadar, çektikleri filmleri projeye erken ulaştıranlar bu filme dahil edilebilecektir.

Projeye nasıl destek olabilirim?

Katılımcılar; kendi cep telefonları ile çektikleri 10-15 sn'lik videoları ve/veya şemsiyeli fotoğraflarını, sosyal medya hesaplarında paylaşarak, Koruyucu Aile projesine destek verirler.

Aksiyonun ana temeli bir şemsiyeyi döndürüp ya da açıp "1 Şemsiye Kaç Çocuk Korur" sorusunun seslendirilmesi ya da yazılı halinin gösterilmesidir.

​Paylaşımlar sırasında ayrıca proje alt sloganının da "#birçoğumuzkoruyucuaileolabiliriz" yazılması önerilir.

Proje hangi tarihler arasında etkin olacak?

Proje, 19 Mart Pazar günü tüm katılımcıların kişisel hesaplarında; video ve şemsiyeli fotoğraflarını paylaşması ile başlar.

Kamuoyunda destek verecek diğer ilgililerin katılımlarıyla 23 Nisan Çocuk Bayramına kadar sürer.

19 Mart; Ankara Hayat Sende Derneği tarafından, Türkiye'de "Ulusal Koruyucu Aile Günü" olarak tanınması önerilen tarihtir.

Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar günü akabinde yayınlanarak, kadınlarımızın "anne" duyarlılığını da, koruyucu aileye yönlendirmeleri arzu edilmektedir.

Projeye destek verirken nelere dikkat etmeliyim?

Projenin ana sloganlarının işlendiği minik videoları,
kendi cep telefonlarınızla çekebilirsiniz. Konuşmacı olan sizi çekecek bir eş, dost veya arkadaş bulabilirsiniz.

Çekerken dikkat etmenizi önerdiğimiz bir kaç nokta var:
- Telefonlarınızın video ayarını "full HD" ye getiriniz.
(I-phone 6 ve eşdeğeri telefonların videoları çok kaliteli)
- Ekranınızı "YATAY" tutunuz
- Işığın, çeken kişinin arkasından gelmesine özen gösteriniz
- Sessiz bir ortamda çekiniz
- Sloganınızı yüksek sesle söylemeye gayret ediniz.

Videolarınızı ve fotoğraflarınızı; 19 Mart'tan önce paylaşmayınız. 

Filmlerini projeye erken ulaştırıp kısa filme katılmak isteyen destekçiler, videolarını:

[email protected]

ya da

0532 635 07 73 WhatsApp hattına ulaştırabilirler.

Berrak GÜRBÜZ, haber derlenirken proje sayfasından yararlanılmıştır.

 

İlgili Dosyalar:

  1. Haber fotoğrafı [PNG] [1.46M]
Share
İlgili Eğitim