Ana içeriğe atla
Image
SSF 2024
Share

Türkiye'nin sesleri bu yıl "Güçlü Sivil Toplum" için buluşuyor

Daha iyi bir dünyanın mümkün olduğunu düşünenler, değişim için hayal kuranlar, birlikte değiştirmek için yola çıkanlar ve Türkiye’nin dört bir yanından sivil toplum örgütleri bu yıl 4-5 Ekim’de Ankara’da TED Üniversitesi’nde Sivil Sesler Festivali’nde bir araya gelecek. "Güçlü Sivil Toplum" temasıyla gerçekleşecek olan festivalde iki gün boyunca tüm etkinlikler ücretsiz ve herkese açık düzenlenecek.

Demokrasi için sivil toplum, sivil toplum için demokrasi 

Bu yıl festivalin açılış oturumu “Demokrasinin Geleceği: Sivil Toplum Deneyimleri” başlığında düzenlenecek. Oturumda sivil toplum örgütlerinin toplumun demokratikleşmesine nasıl katkı sağlayabileceği; daha katılımcı, şeffaf, eşit, hesap verebilir ve güçlü yapıları nasıl kurabileceği ve  ortak gelecek inşasında sivil toplumun neler yapabileceği konuşulacak. 

Festivalde Türkiye'nin farklı kentlerinden, farklı hak alanlarında çalışan sivil toplum örgütlerinin katılımıyla iki gün boyunca atölyeler, paneller, oyunlar çeşitli performanslar yer alacak. Sivil toplum örgütleri de stantlarında çalışmalarını anlatacak. 

Festival programını buradan inceleyebilirsiniz.

Festivalde Filistin Direnişi de yer alacak

İsrail’in Filistin’e karşı başlattığı saldırı birinci yılını doldururken, Filistin'de yaşananlar da festivalde ele alınacak. Oturum “Filistin'de Görmezden Gelinen Savaş Suçları ve İnsanlığa Karşı Suçlarla Yüzleşmede Sivil Toplumun Rolü” başlığıyla düzenlenecek.

Filistin’de yaşanan insanlık suçlarının konuşulacağı panelde hem güncel durum hem de yaşananlara karşı sivil toplumun neler yapabileceği, dayanışma ağlarına nasıl katkı sunabileceği ele alınacak. 

Sivil alandan Güç Hikayeleri burada

Türkiye’nin farklı yerlerinden, birbirinden farklı dertlerle sınanan ve bu sınavı toplumsal iyileşme mücadelesine dönüştüren insanların örgütlenme yolculuklarını dinlediğimiz Güç Hikayeleri de bu yıl festivalde yer alacak.

Sekiz farklı güç hikayeleri anlatıcısı Sivil Sesler Festivali'nde dayanışmayı, güçlenmeyi, vazgeçmemeyi ve karşımıza çıkan zorluklarda insanlık halleri üzerinden gerçek gücün ne olduğunu anlatacak.

Dayanışmanın sesleri Sivil Sesler Festivali'nde

Festivalde 6 Şubat Depremleri’nden etkilenen kentlerde çalışma yürüten sivil toplum örgütleri de afetle mücadelede kendi deneyimlerini paylaşacak. Lotus Kadın Derneği, depremin ilk günlerinde ulaşımın en zor olduğu bölgelere ihtiyaçları hızla ulaştıran moto kuryeleri temsilen Kurye Hakları Derneği ve afet sonrası üretime tutunarak ayakta kalan örgütlerden biri olan Defne Kadın Kooperatifi festivalde yer alacak.

Teatro Ayntâb ise deprem sonrasında "Sanat Her Yerde * Art is Everywhere" adlı gönüllü hareketin hikayesini anlatacak ve doğaçlama performans sergileyecek. 

Sokakta yaşayan hayvanlar unutulmadı

Son dönemlerde Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişikliklerle gündeme gelen hayvan hakkı ihlalleri de festivalde ele alınacak. Sokakta yaşayan hayvanların karşılaştığı ihlallerin diğer hak alanlarıyla ilişkisi “Yeni Ötekiler: Sokakta Yaşayan Hayvanlar” başlıklı etkinlikte konuşulacak. 

Festival web sayfasını incelemek için: sivilsesler.org

Programı PDF olarak aşağıdaki dokümandan indirebilirsiniz.

SSF program
İlgili Eğitim