Ana içeriğe atla
Image
STGM'den Duyuru
Share

STÖ Yönetimi Eğitimleri 2020’de Devam Ediyor

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve STGM olarak yürütücüsü olduğumuz STÖ Kaynak Merkezi Projesi kapasite güçlendirme eğitimleri kapsamında, Şubat ve Mart aylarında "STÖ Yönetimi" eğitimleri düzenlenecek.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve STGM olarak yürütücüsü olduğumuz STÖ Kaynak Merkezi Projesi kapasite güçlendirme eğitimleri kapsamında, Şubat ve Mart aylarında "STÖ Yönetimi" eğitimleri düzenlenecek.

Ne Amaçlıyoruz?
 
“STÖ Yönetimi” eğitimlerinde STÖ’lerin; 
  • yönetim kapasitelerinin gelişimine ve,
  • kaynak geliştirme kapasitelerine katkıda bulunmayı;
  • örgütsel gelişimleri için gerekli temel analiz araçlarını tanıtmayı; 
  • etkin kurumsallaşma ve çalışma yürütme konusunda güçlenmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz.
Ne zaman? Nerede?
 
"STÖ Yönetimi" eğitimleri aşağıdaki tarih ve illerde gerçekleşecek:
  • 13-15 Şubat 2020 - Ankara 
  • 26-28 Şubat 2020 - Antalya
  • 5-7 Mart 2020 - Ordu 
 
Kimler Başvurabilir?
  • STGM olarak eğitim çalışmalarında yerelde savunuculuk faaliyetleri yürüten ve kapasite geliştirme ihtiyacı duyan küçük ve orta ölçekli, hak temelli* çalışma yürüten STÖ'lere öncelik veriyor.
  • Eğitim sürecinin etkin ve verimli ilerleyebilmesi için katılımcı sayısı 26-30 kişi (12-15 örgüt) aralığında tutulacak. Eğitimlere her bir örgütü temsilen iki kişi kabul edilecek. Eğitime başvuracak STÖ temsilcilerinden en az birinin cinsiyet kimliğinin kadın olması ve yine en az birinin yönetim kurulu üyesi olması tercih sebebi olacak.
  • Eğitimlerin gerçekleşeceği illere bağlı olarak, hangi illerden başvuru kabul edileceği başvuru çağrılarında yer alacak. Eğitimlere düzenlenen iller dışından katılacak STÖ temsilcilerinin ulaşım ve konaklama masrafları STGM tarafından karşılanacaktır.

Önümüzdeki günlerde açılacak eğitim başvuru çağrılarını web sitemizden, sosyal medya hesaplarımızdan ve STGM bülteninden takip edebilirsiniz.  STGM e-bültenine üye olmak için lütfen tıklayınız
 

*"Hak temelli yaklaşım, bireyleri hak sahibi özneler olarak tanımlarken, devlet ya da devlet dışı kurumları ise yükümlülük sahipleri olarak belirler. Dayanağını insan hakları ilkeleri ve standartlarından alan hak temelli yaklaşım, bireyleri haklarını talep edebilmeleri ve savunmaları için, kurumları ise haklarla bağlantılı yükümlülüklerini yerine getirmeleri için güçlendirmeyi hedefler."
 
İlgili haber:  
 
 

İlgili Dosyalar:

  1. BAŞLIK YOK [PNG] [303.86K]
Share
İlgili Eğitim