Sivil toplum örgütleri, ortak bir amaç etrafında bir araya gelip iç hukuk oluşturmuş gönüllülerden oluşur. Ancak, örgütler geliştikçe ve kurumsal yapıları genişledikçe düzenli insan kaynağına ihtiyaç duyarlar. Bu insan kaynağını üyeler ya da destekçilerden oluşan gönüllülerin yanı sıra profesyonel çalışanlar oluşturur.
Ülkemizde yaklaşık her üç sivil toplum örgütüne bir ücretli çalışan düştüğü göz önüne alındığında, gönüllülerin sivil toplum örgütleri için ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılacaktır. Fakat, gönüllülerle birlikte etkin bir şekilde çalışmak başta gönüllülüğün tanımından başlamak üzere önemli durakların iyi planlanmasını gerekli kılıyor.
402-Gönüllülerle İlişkiler başlığı, dünyada ve ülkemizde hali hazırda var olan gönüllülük uygulamaları hakkında bilgi vermek ve sivil toplum örgütlerinin kendi ihtiyaçlarına yönelik gönüllü programları tasarlamalarına katkı sunmak amacıyla hazırlandı.
- Gönüllülüğün tarihsel arka planına ve etimolojisine kısaca bir göz atıp güncel bağlamda hangi kapsamda ele alındığını,
- Bazı yerel, uluslararası ve ulusüstü kurumların ve sözlüklerin gönüllülüğü nasıl tanımladıklarını,
- İnsanların gönüllü olma sebeplerini ve motivasyonlarını,
- Katılımın ve yurttaşlığın ne demek olduğunu ve gönüllülüğün bu kavramların içerisinde nasıl yer aldığını,
- Sürdürülebilir bir gönüllü politikası oluşturmak için takip ve dikkat edilmesi gerekenleri öğreneceksiniz.
Yüz yüze yapılacak 402 - Gönüllülerle İlişkiler için 3 gün ayırmanız yeterli. Bu yüz yüze buluşma 20-21-22 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Eğer 402 - Gönüllülerle İlişkiler’e sadece çevrim içi katılmaya karar verdiyseniz, güzel haber! Belirlenmiş herhangi bir başlama ve bitiş tarihi yok. Tıklamanız yeterli.
Ankara
"Biçilmiş Kaftan" Ismarlama Eğitim Programı
“Biçilmiş Kaftan” Ismarlama Eğitim Programı, sizlerin belirlediği ihtiyaçlar doğrultusunda bizimle birlikte tasarlanan ve planlanan özelleştirilmiş bir kapasite güçlendirme desteği.