Dijitalleşme ile birlikte veri her zamankinden daha önemli hâle geldi. 2000'li yıllara kadar insanlığın ürettiği veriden daha fazlasını iki günde bir üretiyoruz ve bu verilerin çoğu internet kullanan herkes tarafından erişilebilir durumda.
Veri ile çalışmak, veriyi anlamak ve veri iletişimi yapabilmek bir takım beceriler gerektirir. Veri okuryazarı olan kişiler, veriyi çok daha etkin kullanarak, çalışma alanlarında değer üretirler. Veriye dayalı kararlar alarak, çalışmalarını veriye dayalı bir şekilde ölçümlerler. Elbette veri sivil toplum için de çok önemli. Toplumsal sorunları anlayabilmek ve bu sorunlara çözümler üretebilmek veri ile çalışarak daha mümkün hale gelir. Üstelik veriye dayalı savunuculuk ve lobicilik faaliyetleri de oldukça ikna edici olabilir.
Her geçen gün bir bilgi seli içinde neyin önemli olup neyin olmadığını anlamak için bilgi taramak giderek daha zor hale gelirken veri görselleştirme, bilgi analizini daha kolay ve daha hızlı hale getirir, önemli konuları bir bakışta görme becerisi sunar. Bu noktada sivil toplumun da veri okuryazarı olması ve veri ile daha etkili bir şekilde çalışabilmesi giderek daha da önem kazanır.
İşte bu noktada 304- Veri Görselleştirme ve Savunuculuk programı sivil toplum örgütlerinin temel veri analizi, veri görselleştirme ve çalışmalarında veriyi kullanma becerilerini arttırmayı amaçlıyor.
- Dijital çağda veri okuryazarlığının anlamı ve kapsamını,
- Veri toplama, temizleme ve düzenleme kavramlarını,
- Verinin nasıl kullanılabileceğini ve veri stratejisinin nasıl oluşturulacağını,
- Veri görselleştirmenin ilke ve kurallarını ve veri görselleştirmede kullanılabilecek dijital araçları,
- Veri görselleştirme yöntemleri ve veri ile hikaye anlatıcılığını,
- Grafik türlerini ve kullanım yerlerini,
- Veriye dayalı savunuculuk ve farklı dijital araçlarla veri hikayeciliği uygulamalarını.
304-Veri Görselleme ve Savunuculuk çevrim içi programa katılmaya karar verdiyseniz, güzel haber! Belirlenmiş herhangi bir başlama ve bitiş tarihi yok. Kendi belirlediğiniz zaman başlayıp, kendi belirlediğiniz hızda tamamlayabilirsiniz. Bizim size önerimiz günde 2 saatinizi ayırmanız ve 2 günde tüm programı bitirmeniz. 304-Veri Görselleştirme ve Savunuculuk içerisinde yer alan video içerikler 1,5 saat; okuma materyalleri ise 2 saat sürüyor. Yani tüm içeriklerin toplam süresi 3,5 saat.
ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo TV Sinema Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 7 yıl bilişim şirketlerinde kurumsal hayatı tecrübe ettikten sonra, 2006 yılında Kamra Interactive adlı dijital ajansı kurdu. 100'den fazla kurum ile dijital pazarlama, içerik pazarlama ve sosyal medya alanında, kampanya tasarımı ve yönetim, hesap yönetimi ve içerik geliştirme projeleri gerçekleştirdi. Halen sivil toplum ve sosyal sorumluluk projelerinde içerik üreticisi ve danışman olarak çalışıyor. Dijital İletişim ve Yönetişim, Sosyal medya, Dijital Okuryazarlık, Dijital Güvenlik ve Sosyal Girişimcilik alanlarında eğitimler veriyor. Kurucularından olduğu Dijital Düşün Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.
Kırıkkale Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans, ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2009-2020 yılları arasında STGM'nin iletişim biriminde çalıştı; asistanlık, koordinatörlük görevlerini yürüttükten sonra STGM Dijital İşler bölümünü yürütmeye başladı; dijital güçlendirme eğitimlerini tasarladı ve sürdürdü. TechSoup Türkiye Yazılım Bağış Programı'nda çalıştı. Dijital iletişim, uzaktan eğitim, dijital savunuculuk, dijital güçlendirme konularında pek çok STÖ ve kuruluşla eğitmen, uzman, danışman ve içerik geliştiricisi olarak çalışmayı sürdürüyor. Dijital Düşün Derneği kurucu üyesi.
"Biçilmiş Kaftan" Ismarlama Eğitim Programı
“Biçilmiş Kaftan” Ismarlama Eğitim Programı, sizlerin belirlediği ihtiyaçlar doğrultusunda bizimle birlikte tasarlanan ve planlanan özelleştirilmiş bir kapasite güçlendirme desteği.