Ana içeriğe atla
Image
dijital
Share

301 - Dijital Okuryazarlık ve Dijital Dönüşüm

Hakkında

Dijitalleşmeyle birlikte bireylerin dijital okuryazarlık seviyelerini arttırması, kurumların dijital dönüşüm süreçlerini hayata geçirmesini zorunlu kılıyor. Özellikle dezavantajlı birey ve toplulukların toplumsal hayata katılımda kritik öneme sahip dijital teknolojilerin, sivil toplum alanında çalışanlar tarafından etkin bir şekilde kullanılması için dijital okuryazarlık becerilerini arttırmaları gerekiyor.

301-Dijital Okuryazarlık ve Dijital Dönüşüm yüz yüze programı, çevrim içi içeriklerde ele alınanları bir sonraki seviyeye taşıyor ve uygulamalarla pekiştirmeyi amaçlıyor. Hak temelli STÖ’lere uygun bir yaklaşımla tasarlanan program kapsamında dijitalde dinleme-izleme atölyeleri, bulut teknolojilerle ilgili uygulamaların yanısıra bilgi ekosistemi, dijital güvenlik, haber doğrulama, dijital dönüşüm konularında oturumlar bulunuyor.
 

Neler Öğreneceksiniz?
  • Dijital okuryazarlık kavramını ve iş yaşamındaki etkilerini,
  • Dijital çağda haber ve haber kanallarındaki değişim, sahte haber ve nefret söylemi kavramlarını ve toplumsal etkilerini,
  • İnterneti etkin kullanmak için arama motoru çalışma prensiplerini, anahtar kelime seçimi ve ulaşılmak istenen hedef kitleyi anlamayı,
  • Dijital güvenlikle ilgili temel bilgileri ve dijital gizlilik için yapılması gerekenleri,
  • Dijitalleşme ve dijital dönüşüm kavramları ile yıkıcı teknolojileri ve kullanımlarını,
  • Dijital dönüşüm kavramının kültürel boyutu ve çalışma hayatı üzerindeki etkileri ile STÖ'lerin dijital dönüşüm süreçlerinde sahip olmaları gereken strateji ve planlanlama becerilerini,
  • STÖ'lerin uzaktan çalışmak için kullanabileceği dijital platformları ve uzaktan çalışmanın dijital planlamasını.
Ne Kadar Zaman Ayırmalısınız?

Yüz yüze yapılacak 301-Dijital Okuryazarlık ve Dijital Dönüşüm için 3 gün ayırmanız yeterli. Bu yüz yüze buluşma 08-09-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Eğer 301-Dijital Okuryazarlık ve Dijital Dönüşüm’e sadece çevrim içi katılmaya karar verdiyseniz, güzel haber! Belirlenmiş herhangi bir başlama ve bitiş tarihi yok. Tıklamanız yeterli.

Eğitim Detayları
Süre
3 gün
Konum

Ankara

Belge Türü
Katılım Belgesi
Dil
Türkçe
Eğitmen
Özgür Kurtuluş
Özgür Kurtuluş

ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo TV Sinema Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 7 yıl bilişim şirketlerinde kurumsal hayatı tecrübe ettikten sonra, 2006 yılında Kamra Interactive adlı dijital ajansı kurdu. 100'den fazla kurum ile dijital pazarlama, içerik pazarlama ve sosyal medya alanında, kampanya tasarımı ve yönetim, hesap yönetimi ve içerik geliştirme projeleri gerçekleştirdi. Halen sivil toplum ve sosyal sorumluluk projelerinde içerik üreticisi ve danışman olarak çalışıyor. Dijital İletişim ve Yönetişim, Sosyal medya, Dijital Okuryazarlık, Dijital Güvenlik ve Sosyal Girişimcilik alanlarında eğitimler veriyor. Kurucularından olduğu Dijital Düşün Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Eğitmen
Özgür Mehmet Kütküt
Özgür Mehmet Kütküt

Kırıkkale Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans,  ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2009-2020 yılları arasında STGM'nin iletişim biriminde çalıştı; asistanlık, koordinatörlük görevlerini yürüttükten sonra STGM Dijital İşler bölümünü yürütmeye başladı; dijital güçlendirme eğitimlerini tasarladı ve sürdürdü. TechSoup Türkiye Yazılım Bağış Programı'nda çalıştı. Dijital iletişim, uzaktan eğitim, dijital savunuculuk, dijital güçlendirme konularında pek çok STÖ ve kuruluşla eğitmen, uzman, danışman ve içerik geliştiricisi olarak çalışmayı sürdürüyor. Dijital Düşün Derneği kurucu üyesi.

Image
YouTube Kanalı

"Biçilmiş Kaftan" Ismarlama Eğitim Programı

“Biçilmiş Kaftan” Ismarlama Eğitim Programı, sizlerin belirlediği ihtiyaçlar doğrultusunda bizimle birlikte tasarlanan ve planlanan özelleştirilmiş bir kapasite güçlendirme desteği.

Takvim