Denizli STK’larının STGM Denizli Yerel Destek Merkezi’nde bir araya gelerek yaptığı DESGEP Bilgi Paylaşım Toplantısı’nda Kent Konseyi Yönetmeliği’nde yapılması öngörülen değişiklikler tartışıldı.
DESGEP Koordinatörü Diler Aslan, Mimar Hüsamettin Ataman ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Özgür kolaylaştırıcılığında gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Aslan; kent konseylerinin merkezi yönetimi, yerel yönetimi ve sivil toplumu, ortaklık anlayışıyla ve hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluşturan yönetişim mekanizmaları olduğunu, kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının ve vizyonlarının sürdürülebilirlik ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı ve çözümlerin geliştirildiği demokratik yapılar olduğunu belirtti.
Mimar Hüsamettin Ataman konuşmasında kent konseyi yönetmeliğinde yapılması öngörülen değişikliklerle ilgili düşünce ve yorumlarını aktardı.
Ardından söz alan Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Hüseyin Özgür ise Yerel Gündem 21 ve Kent Konseyi’nin tarihçesi ve gelişim aşamaları ve işleyişi ile ilgili bilgi aktardı. Özgür, Kent Konseyleri’nin danışmak için mi yoksa uygulamak için mi var olduğu konusunda bir muğlaklık olduğunu belirterek konseyde temsiliyet açısından bir objektifliğin olmadığını vurguladı.
Söz alan DOÇEV Vakfı Müdürü Tarık Pilevne, Kent Konseyi’nde belediye yönetimine yakın STK’ların seçildiğini, muhalif olarak görülen STK’lara mesafeli yaklaşıldığını belirtti. Türk Kadınlar Birliği Denizli Şubesi Başkanı Berrin Şengün ise Kent Konseyi’nde kadın çalışmalarının arttırılmasını istediklerini belirtti. Türk Gençlik Konseyi’nden Hasan Tanbeli, Denizli’deki Yerel Gündem 21 çalışmalarının içinde bulunduğu dönemdeki bilgi ve deneyimlerini aktardı ve Denizli’deki YG21 ve Kent Konseyi yapılanmasının geçmişi ile ilgili bilgi verdi.
Toplantıda, katılımcılar kent konseylerinin temsilde ve işleyişte tarafsızlığının önemini vurguladı.
İlgili Dosyalar:
- Kent Konseyi Yönetmeliğini tartıştık [JPG] [201.78K]