İzmir ve çevre illerden 15 STÖ'nün katıldığı 3 günlük eğitimi 23-24-25 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirdik. Eğitimde ulusal ve uluslararası mevzuatta örgütlenme özgürlüğü, savunuculuk, kampanya, lobicilik teknikleri, bilgi edinme, kanıt temelli savunuculuk ve araştırma teknikleri, yasa hazırlama süreçlerine STÖ katılımı, yerel katılım mekanizmaları ve merkezi idareye katılım mekanizmalarını konuştuk.
Ulusal ve uluslararası mevzuatta örgütlenme özgürlüğünü Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Dr. Ulaş Karan, savunuculuk yöntemlerini Hakan Ataman, yerel katılım mekanizmaları başlığını Kentsel Stratejiler ve Yerel Uygulamalar Derneği kurucularından İkbal Polat anlatırken, yasa hazırlama süreçlerine STÖ katılımını ise TOBB ETÜ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fahri Bakırcı, merkezi idareye katılım mekanizmalarını ise Murat Özçelebi anlattı.
Eğitime Balıkesir'den Kadınlar Derneği ve Gömeç Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Denizli'den Denizli Otizm Derneği, Manisa'dan Turgutlu Bedensel Engelliler Derneği, İzmir'den ise Köy Okulları Değişim Ağı Derneği (KODA), Çağdaş İzmir Gençlik İnisiyatifi Derneği, Konak Mülteci Derneği, Akdeniz Koruma Derneği, İzmir Musevi Cemaati Vakfı, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi, Hayalime Ortak Ol Derneği, Alevi Yol Kültür Derneği, Yaya Derneği ve Dört Mevsim Yaşam Boyu Oyun ve Öğrenme Derneği katıldı.