Yaz okulu katılımcıları ve akademisyenler, kültürel çoğulculuğun geçmişte ve günümüzde ne anlama geldiğini tartışacak; Türkiye ve diğer Doğu Akdeniz ülkelerinin kültürel çoğulculuğu ve çoğulcu mirası sürdürmek veya baskılamak için nasıl mücadele ettiklerini ve bu gelişmelerin insan haklarının ortaya çıkışı ile nasıl ilişkili olduğunu inceleyeceklerdir. Sözlü tarih metodolojisine, bu temaların/başlıkların kamusal alanda gelişme göstermesinde akademi ile sivil toplum arasındaki dinamiklere dair yaklaşım geliştirebilmek için özel bir önem verilmektedir.
İstanbul İsveç Araştırma Enstitüsü (Swedish Research Institute in Istanbul - SRII) tarafından organize edilmekte olan yaz okulu, İsveç Enstitüsü (Swedish Institute - SI) tarafından finanse edilmekte ve Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde gerçekleştirilmektedir. Bu program, 2013-2018 yılları arasında beş kez art arda düzenlenen “İnsan Hakları: Yinelenen Bir Tarih” isimli yaz okulunun devamı niteliğindedir.
12 günlük tam zamanlı çevrimiçi program, İngilizce ve Türkçe olarak düzenlenen seminerler, atölyeler ve diğer interaktif etkinliklerden oluşmaktadır. Yaz okulu programının sonunda, bireysel araştırma konuları etrafında bire bir mentorluk fırsatları da sağlanacaktır.
Kimler başvurabilir
Tarih, kültürel miras, hafıza çalışmaları, insan hakları ve ilgili alanlarda çalışma yürüten üniversite öğrencileri, genç araştırmacılar ve sivil toplum aktivistleri, yaz okulu programına başvurabilir. Adayların akıcı düzeyde Türkçe ve İngilizce bilmeleri gerekmektedir. Sayılan alanlardaki araştırmalarını sürdürmek için sınırlı erişimi olan öğrencilerin başvurmaları şiddetle tavsiye edilir.
Nasıl başvurulur
Özgeçmişinizi ve kısa bir araştırma önerisi içeren motivasyon mektubunuzu 3 Mayıs tarihine kadar [email protected] adresine göndermenizi rica ederiz.
Katılımcılar, 25 Mayıs 2021 tarihine kadar bilgilendirilecektir.
Başvurularınızı sabırsızlıkla bekliyoruz!