Ana içeriğe atla
Image
Haber yatay görseli
Share

Hakikatleri Açığa Çıkarma ve Geçiş Süreci Adaleti Paneli

Silah Bırakma ve Silahsızlanma Panel Serisi’nin üçüncüsü olan Hakikatleri Açığa Çıkarma ve Geçiş Süreci Adaleti başlıklı panel 8 Haziran'da Diyarbakır'da yapılacak.

Silah Bırakma ve Silahsızlanma Panel Serisi’nin üçüncüsü olan Hakikatleri Açığa Çıkarma ve Geçiş Süreci Adaleti başlıklı panel 8 Haziran'da Diyarbakır'da yapılacak.

DİSA, 8 Mart 2010 tarihinden itibaren Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye’nin toplumsal ve siyasal sorunlarına ilişkin paneller, atölyeler, konferanslar düzenlemekte, araştırma projeleri yürütmektedir. Anadili temelli çokdilli eğitimden Diyarbakır’ın ekonomik kalkınmasına uzanan bir dizi araştırmalarımızın önemli bir tanesi de Çatışma Çözümleri araştırmasıdır.

Nisan ve Mayıs aylarında düzenlediğimiz Silah Bırakma ve Silahsızlanma Panel Serisi’ne Hakikatleri Açığa Çıkarma ve Geçiş Süreci Adaleti alt başlığıyla devam ediyoruz. Panel serimizin üçüncü panelinde Guatemala deneyimini konuşacağız. Panele Avansco’dan Gustavo Palma ve Arizona Üniversitesi’nden Elisabeth Oglesby konuşmacı olarak katılacaklar. Kendilerine Nesrin Uçarlar moderatörlük edecek.

8 Haziran 2013 Cumartesi günü Sümerpark Resepsiyon Salonu’nda saat 14:00’da yapılacak panelimizde sizi de aramızda görmekten onur duyacağız.

Gustavo Palma yirmi yılı aşkın bir süredir kirli savaşın adil bir barışa dönüştürülemediği bir Orta Amerika ülkesi olan Guatemala’da bağımsız bir araştırma kuruluşu olan Sosyal Bilimlerin gelişimi için Birlik AVANSCO adlı kuruluşta ve San Carlos Üniversitesi’nde çalışan bir antropolog doktor. Irkçı politikalar, ulusal kimliğin inşası, toprak sorunu, ayrımcılık ve etnik kimlikler, yerel toplulukların kimliği konularında uzman.

Elisabeth Oglesby Arizona üniversitesi Latin Amerika Araştırmaları merkezinde çalışan bir Profesör. Uzun yıllar Guatemala ve Orta Amerika’da zorla göç ettirilen toplulukların geri dönüşü ile ilgili sivil toplum kuruluşlarında çalıştı. Guatemala’da barışma siyaseti ve tarih, barış eğitiminin sınırları konularında yazdı. Guatemala’da tarihsel gerçekleri ortaya çıkarma komisyonu olarak tanımlanan Birleşmiş Milletlere bağlı komisyonda danışman ve rapor redaktörü olarak çalıştı.

Nesrin Uçarlar 2009 yılında Lund Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden doktora derecesi almıştır. 2010-2011 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yardımcı doçent olarak görev yapmıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ders vermektedir. Çağdaş siyaset felsefesi bağlamında ve iktidar, direniş, siyasallık ve adalet kavramları çerçevesinde, Türkiye’deki Kürt meselesi üzerine çalışmalar yapmaktadır.

Share
İlgili Eğitim