Ana içeriğe atla
Image
Manşet Yatay Görseli
Share

Görünmez Olanı Görünür Kılın

UNICEF çocuklara yönelik şiddete karşı mücadelede seslerin yükseltilmesi ve acil girişimlerde bulunulması çağrısı yaptı.

İçerik Alınlık Resmi

UNICEF çocuklara yönelik şiddete karşı mücadelede seslerin yükseltilmesi ve acil girişimlerde bulunulması çağrısı yaptı.

çocuğa karşı şiddet
UNICEF çocuklara yönelik şiddeti görünür kılmak üzere yeni bir girişim başlattı.

Girişim, anlatımı UNICEF İyi Niyet Elçisi Liam Neeson tarafından yapılan bir videoyla başlatıldı.

Videoda UNICEF'in çağrısını şöyle dile getiriyor Neeson:

"Çocuklara yönelik şiddeti görmemiş olmanız böyle bir olgu olmadığı anlamına gelmez.

"Görünmez olanı görünür kılın. Çocuklara yönelik şiddete son verilmesinde bize yardımcı olun. Bize katılın. Sesinizi yükseltin."

Sesinizi yükseltin!

Çocuklara Yönelik Şiddete Son girişimi tüm dünyadan insanları çocuklara yönelik şiddet gerçeğini görmeye, buna son verecek küresel, ulusal ya da yerel hareketlere katılmaya ve toplu eylemlerin bu hedefe odaklanmasını sağlayacak yeni fikirleri bir araya getirmeye çağırdı.

UNICEF Genel Direktörü Anthony Lake girişimi şu ifadelerle dile getirdi.

“Çocuklara yönelik şiddet her ülkede, her kültürde görülmektedir. Çocuklara nerede ve ne zaman zarar veriliyorsa orada öfkemiz de görülmeli ve işitilmelidir. Görünmez olanı görünür kılmalıyız.”

Görünmeyenin varlığı

Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına dair Sözleşme’yi de anarak nerede olursa olsun her çocuğun şiddetin her biçiminden korunma hakkı olduğunu vurgulayan UNICEF, açıklamasında birçok istatistiğin çocukların maruz kaldığı şiddet ve sömürüyü gösterdiğini belirtti.

“Bu konuda hemen topluca bir girişimde bulunma gerekliliği eldeki sınırlı istatistiklerle bile belirgin biçimde ortaya çıkıyor.

“WHO’ya göre 18 yaşından küçük yaklaşık 150 milyon kız ve 73 milyon erkek cinsel şiddet ve sömürüye maruz kalmıştır.”

Açıklamada şiddetin çocuklar üzerinde yalnızca fiziksel yaralar bırakmakla kalmadığı, onları ruhsal ve zihinsel olarak da yaraladığı da hatırlatıldı.

“Fiziksel ve zihinsel sağlıklarını etkiler, öğrenme ve sosyalleşme yeteneklerini eksiltir ve gelişimlerini köstekler.” (YY)

Kaynak: Bianet

İlgili Dosyalar:

  1. çocuğa karşı şiddet [JPG] [55.10K]
Share
İlgili Eğitim