Ana içeriğe atla
Image
Güç Hikayeleri 3
Share

Gel, hikayeni anlat: Güç Hikayeleri için anlatıcılarımızı arıyoruz

“Hikayeler dinleyip anlatarak birbirimize güç verebilir miyiz?” sorusuyla yola çıktığımız Güç Hikayeleri buluşmalarımız için yeni anlatıcılarımızı arıyoruz.

Sivil alanda bir hikayeler dünyası içinde yaşıyoruz ve bu hikayeleri anlatmak aramızda kuvvetli bir bağ kurulmasını sağlıyor. Biz de bu ‘güç’ hikayelerin peşinde, kendi deneyimlerini birinci ağızdan anlatmak isteyen hikaye anlatıcılarına ulaşmak istiyoruz. 

Güç Hikayeleri çalışmasında, katılımcılara kendi hikayelerini daha güçlü bir dille aktarmaları için süreç odaklı bir hazırlık imkanı sunuyoruz. Bu kapsamda, öncelikle iki aşamalı bir hikaye anlatıcılığı atölyesi düzenleyeceğiz. Bu atölyelerde anlatıcıların sözlü anlatı sanatı teknikleriyle kendi hikayelerini daha güçlü ve etkili anlatmalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Sürecin sonunda, sahne üzerinde anlatıcılar kendi ‘güç’ hikayelerini dinleyicileriyle buluşturacak.

Güç Hikayeleri Buluşmaları Nedir?

Güç Hikayeleri birbirimize kendi hikayelerimizi anlatıp dinlediğimiz buluşmalarımızın adı. Sivil toplum çalışanları, gönüllüleri ve meraklıları olarak hikaye anlatımı için bir araya geliyoruz.

Sivil alanda, hepimiz kendi bireysel kaygılarımızdan daha büyük bir amaca hizmet etmenin önemine inanırız. Dert edindiğimiz sorunlar bizi bir araya getirir ve ortak eylemimiz iyileştirici bir güce dönüşür. Yine de değişimi gerçekleştirmek için, pek çok zorlukla mücadele etmemiz gerektiğini hepimiz biliriz.

                 Peki bu mücadele gücünü nasıl buluyoruz?

                 Hangi deneyimlerimiz içimizde bu gücü yaratıyor? 

                 Bu gücün sınırlarına ulaştığımızda kimlerden destek alıyoruz? 

İşte Güç Hikayeleri buluşmaları bu gibi sorular ile ortaya çıktı. Bizim mücadelemizin hikayesi yanı başımızda sürüp giden başka ‘güç’ hikayelerinin içinden geçiyor, onlarla buluşuyor, onlarla konuşuyor, onlarla birleşiyor. Bu nedenle bütün hikayeler bizim hikayemiz oluyor.   

Bu var olan hikayeleri ise anlatı sanatının teknik bilgileriyle çalışarak o hikayeyi aktarmak anlatıcıya büyük bir ‘güç’ kazandırıyor. Çünkü hikâyelerin insanların kalplerine seslenmek gibi benzersiz bir gücü var. "Güç Hikayeleri"nde sivil alanın farklı mecralarında doğan gerçek öyküleri birinci ağızdan dinliyor, anlatıcıların hikayeleriyle birlikte düşünüyor ve değişime giden zorlu yollarda birlikte nasıl ilerleyebileceğimize dair konuşuyoruz. 

Çalışma nasıl ilerleyecek?

Güç Hikayeleri anlatıcılara kendi hikayelerini daha güçlü bir dille aktarmaları için süreç odaklı bir hazırlık imkanı sunuyor. Bu kapsamda, öncelikle iki aşamalı bir hikaye anlatıcılığı atölyesini Ankara’da düzenleyeceğiz.

Bu atölyelerde, katılımcıların sözlü anlatı sanatı teknikleriyle kendi hikayelerini daha güçlü ve etkili anlatmalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Katılımcılar, süreç içerisinde diğer anlatıcılar ile birlikte çalışma fırsatı da bulacaklar. En sonunda sahne üzerinde kendi hikayelerini dinleyicileriyle ile buluşturacaklar. 

Güç Hikayeleri kimler için?

Bu çalışmaya sivil toplum içinde hikaye anlatma sanatına ilgi duyan, duygu ve düşüncelerini hikayeler yolu ile ifade etmeye açık ve farklı topluluklarla çalışmak isteyen, yaşadığımız zorluklarda yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini harekete geçirebilen herkes katılabilir. 

Nasıl başvuru yapabilirsiniz?

Güç Hikayeleri çalışmasında yer almak, kendi deneyiminizi, değişim yolculuğunuzu, değişimi yaratabilmek için neler yaptığınızı, daha iyi, güzel için uğraşırken neleri başardığınızı, neleri başaramadığınızı, bu yolculuktaki hayal kırıklıklarınızı, bitmeyen umudunuzu ve en önemlisi değişim inadınızı anlatmak isterseniz hazırladığımız soru formunu dikkatlice doldurmanızı rica ediyoruz. Başvuruda, hikayeniz ile birlikte hikayenizi kime anlatmayı planladığınızı da duymak istiyoruz. 

Başvuru Formu: https://form.jotform.com/233586129469974

Son başvuru: 21 Ocak 2024 Pazar 18.00

Sorularınız için [email protected] adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.


 

İlgili Eğitim