Skip to main content

Roman Haklarına Duyarlı Habercilik Rehberi

“Roman Karşıtlığına Dur De!” başlıklı proje çerçevesinde hazırlanan Roman Haklarına Duyarlı Habercilik Rehberi, roman haklarına duyarlı habercilik pratiklerinin yaygınlaşması için hazırlandı. 
Author / Editor:
Hazırlayanlar
Erencan Çekiç
Ebru Uzpeder
Publishing Date:
2024
Subject/Topic:
Roman Hakları
Language:
Türkçe
Publisher:
Romani Godi
Share

Çalışma kapsamında ilk olarak Romanları konu alan haber ve içerikler ile medyada Romanlara yönelik nefret söylemi örnekleri taranarak hak temelli gazetecilik pratiklerine ilişkin durum ve ihtiyacın anlaşılmasına çalışıldı.

Ardından  yerel gazeteciler, bağımsız gazeteciler ve haber üretimi yapan sivil toplum örgütlerini güçlendirmek üzere yapılan atölye programında Antigypsizm’in (Çingene karşıtlığı) kamusal yaşamda ve medyadaki tezahürü, hak temelli gazetecilik İlkeleri, roman haklarına saygılı habercilik dili ve görsel malzeme seçimi konuları ele alındı.

27 Nisan 2024 tarihinde atölye programı katılımcıları, bağımsız gazeteciler ve aralarında Roman derneklerinin de olduğu sivil toplum örgütü temsilcilerini bir araya getiren Medyada Roman Karşıtlığı ile Mücadele Çalıştayı’nda ise Roman Haklarına Duyarlı Habercilik Rehberi taslağı üzerine tartışıldı. Fikir ve önerilerin toplanmasının ardından rehbere son şekli verildi.

Image
YouTube Kanalı
Image
YouTube Kanalı

STGM YouTube Channel

On the STGM YouTube Channel, you can find various tutorials, presentations and current discussions on civil society. Check out our channel now and subscribe.

July 2024