Image
Diyarbakır’ın çağların birikimiyle oluşan hafızasını kaydetmek, canlı tutmak ve yaygınlaştırmak amacıyla hazırlanan Diyarbakır Hafızası web sitesi yayına girdi.
Diyarbakır’ın çağların birikimiyle oluşan hafızasını kaydetmek, canlı tutmak ve yaygınlaştırmak amacıyla hazırlanan Diyarbakır Hafızası web sitesi yayına girdi.
Anadolu Kültür ile Diyarbakır Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği ortaklığında yürütülen aynı isimli proje kapsamında geliştirilen Diyarbakır Hafızası’nda şehrin somut ve somut olmayan kültürel değerleri, çokkültürlü yapısı ve tarihi seçilmiş temalarla ele alınıyor.
Çokkültürlü, çokdilli ve çokdinli 6 bin yıllık tarih
Altı bin yıllık bir tarihe sahip olan kadim şehir, kent tarihi açısından zengin bir gelişim sürecine sahip. Çokkültürlü, çokdilli ve çokdinli yapısıyla ayrı bir öneme sahip olan şehrin katmanlı dokusunu ve tarihsel gelişimini kaydetmek, canlı tutmak ve yaygınlaştırmak amacıyla kurulan sitede, oldukça zengin bir şehir hafızası sunuluyor.
Web sitesinin yayına giren bu ilk versiyonunda “Tarihin Kavşağındaki Şehir”, “Amida’dan Girip Caramit’ten Çıkan Haritalar”, “Seyyahların Kayda Düştüğü Tarih”, “Sikkelerin Anlattığı Diyarbakır” ve “Tarihte Bir Parantez: Mervanîler” başlıklarında beş sergi bulunuyor.
Web sayfasına https://diyarbakirhafizasi.org/ adresinden ulaşılıyor.
Diyarbakır’a dair bilgi ve belgelerin toplandığı, bilim insanları ve ilgililerin dikkatine sunulduğu, hafızanın gelecek kuşaklara aktarıldığı, kentin derinlikli tarihi ve kültürünün canlı tutulduğu bir ortam yaratabilmek için desteğin beklendiği projede, kentin tarihi, kültürü ve mimarisine dair özel koleksiyonlarda bulunan belgeleri Diyarbakır Hafızası’yla paylaşmak isteyenler [email protected] adresinden iletişime geçebilirler.
İlgili Dosyalar:
- BAŞLIK YOK [JPG] [106.71K]
İlgili Eğitim