HUB Araştırma Gönüllüsüne kimler başvurabilir?
Programda yer alan örgütlerin birbirlerinden öğrenerek güçlenebilmeleri için oluşturulan BİRLİKTE Ağı (HUB) kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalara destek vermek isteyenler gönüllü olmak için başvurabilirler.
Birlikte HUB hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
İşlerin kapsamı
- Uluslararası sivil ağların ve kaynak kuruluşların kuruluş amaçları, çalışma alanları, güncel çalışmaları ve ürettikleri yayınları/kaynakları araştırmak, Türkiye sivil toplumu açısından potansiyellerini takip etmek ve programın ilgili veri tabanların güncellemek
- Programda yer alan örgütlerin çalışma alanlarıyla kesişen alanlarda İrlanda'da çalışan STÖ’leri ve sivil ağları araştırmak, güncel çalışmalarını incelemek ve program ekibine raporlamak
Gereklilikler
- Temel düzeyde sivil toplum bilgisi
- Ulusal ve uluslararası düzeyde sivil toplum çalışmalarına ve araştırmalarına ilgi duymak
- Uluslararası kaynaklara ve çalışmalara erişebilecek ve derleyebilecek düzeyde İngilizce okuma ve yazma bilgisi
Süreç nasıl yürütülecek?
Değerlendirmeden sonra programa dahil olan gönüllüler oryantasyon ve gönüllü eğitim programına katılacaklar. Gönüllülük süreci eğitim ve oryantasyon sonrasında başlayacaktır. Gönüllülerin yol ve öğle yemeği giderleri STGM tarafından karşılanacak.
Başvurular için son tarih 18 Aralık 2023 Pazartesi, saat 18.00. Başvurulara ilişkin geri dönüşler en geç bir ay içerisinde yapılacaktır.
Programa gönüllü olarak katılmak isteyenler başvuru formunu buradan doldurabilirler.
BİRLİKTE Kurumsal Destek Programı Hakkında
STGM, BİRLİKTE Kurumsal Destek Programı’nda daha güçlü bir sivil toplum için mülteci haklarından çevre hakkına, LGBTİ+ haklarından engelli haklarına, çocuk haklarından kültürel haklar alanına kadar farklı başlıklarda 25 STÖ ile birlikte yan yana çalışıyor.
BİRLİKTE’ye ilişkin daha detaylı bilgi için tıklayınız.