Skip to main content
Image
Faaliyet
Share

Örgütlenme Özgürlüğü Eğitimi Düzenledik

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve yürütücüsü olduğumuz Katılım Hakkı ve Örgütlenme Özgürlüğü Projesi kapsamında 17-19 Ekim 2019 tarihleri arasında Ankara'da Örgütlenme Özgürlüğü Eğitimi düzenledik. 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve yürütücüsü olduğumuz Katılım Hakkı ve Örgütlenme Özgürlüğü Projesi kapsamında 17-19 Ekim 2019 tarihleri arasında Ankara'da Örgütlenme Özgürlüğü Eğitimi düzenledik. 

STÖ’lerin örgütlenme özgürlüğü konusunda bilgi ve becerilerini arttırmayı, STÖ'lerin örgütlenme çalışmaları sırasında karşılaştıkları sorunlarla başa çıkma kapasitelerini desteklemeyi hedeflediğimiz üç günlük eğitim programında örgütlenme özgürlüğü kavramının tarihsel gelişimiyle birlikte, ulusal ve uluslararası mevzuat, örgütlenme modelleri ve örgütlenme deneyimlerini konuştuk. 

Eğitimin ilk günü Örgütlenme Özgürlüğü Proje koordinatörü Hakan Ataman sivil toplum ve hak temelli yaklaşım kavramlarına giriş yaparken, İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden Doç. Dr. Ulaş Karan ise ulusal ve uluslararası mevzuatta örgütlenme özgürlüğü hakkında bilgi verdi.


 
Eğitimin ikinci günü STGM Araştırma ve İzleme Koordinatörü Dicle Çakmak örgütlenme özgürlüğünün temel ilkelerini aktarırken, Hakan Ataman STÖ’lerin politik karar alma süreçlerine katılım hakkını ele aldı. Uzun yıllardır insan hakları alanında çalışan akademisyen Dr. Kerem Altıparmak ise  "Örgütlenmelerin ifade Özgürlüğü" başlığında sunum yaptı. Eğitimin üçüncü günüEşit Haklar için İzleme Derneği’nden Pelin Oral, barışçıl toplanma özgürlüğünün sivil toplum örgütleri açısından bir çerçevesini çizdi. Kaos GL Derneği’nden Umut Güner ise alandaki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. 
 
 

Eğitime Malatya'da gençlik alanında çalışan Kentsel Gelişim Derneği, Mardin'de çocuk hakları alanında çalışan Her Yerde Sanat Derneği, İstanbul’dan Göçmen Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ASEM), LGBTİ+ hakları alanında çalışan Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) ve çocuk hakları alanında çalışan Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı, Ankara’dan Roman Hakları Derneği ve Doğal Yaşam Derneği, Trabzon’dan Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği,  Fethiye’den Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği ve İzmir'den Genç LGBTİ+ Derneği katıldı.

İlgili Dosyalar:

  1. BAŞLIK YOK [JPEG] [189.17K]
  2. BAŞLIK YOK [JPEG] [89.20K]
Share
İlgili Eğitim